Pénzkidobás, ha így vásárolsz cipőt - Az sem mindegy, melyik napszakban

A lábad sínyli meg, ha elköveted ezeket a gyakori cipővásárlási hibákat.

cipovasarlas cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Megtalálni a tökéletes, kényelmes cipőt egyáltalán nem egyszerű. Ha néhány fontos dologra nem figyel oda az ember a vásárlás során, akkor csak pénzkidobás lesz az új lábbeli.

Nemcsak az lényeges, hogy praktikus, divatos legyen a darab, hanem az is, hogy hosszú távon se nyomja, törje fel a lábadat. Ha el akarod kerülni a kellemetlenségeket, a következő hibákat ne kövesd el.

A legnagyobb hibák cipővásárláskor

Reggel próbálod fel a lábbelit

Furcsának tűnhet, de egyáltalán nem mindegy, mikor indulsz vásárolni. A reggeli órákban ugyanis a láb még vékonyabb, délutánra azonban megdagadhat, így a korai órákban választott cipő a délutáni időszakra már sokak számára kényelmetlen lesz. Ha tehát egy olyan darabra vágysz, ami biztosan nem szorít este sem, akkor a nap második felében menj shoppingolni.

Nem veszed figyelembe a lábformádat

Szélesebb a lábfejed? Lúdtalpad van? Kissé befelé vagy kifelé dől a bokád? Ha ezekre nem figyelsz oda vásárláskor, biztos, hogy nem lesz olyan a cipő, mintha a lábadra öntötték volna. Széles lábfejre nem jó ötlet például hegyes, vékony orrú darabokat választani, de ezek azok számára sem jók, akiknek bütykei vannak. A lábformád feltérképezéséhez vizezd be a talpadat, majd állj egy papírlapra, és nézd meg, milyen nyomot hagysz magad után. Jegyezd meg ezt, és vásárláskor nézd meg alulról a cipőt, próbáld összevetni, vajon passzol-e hozzád.

A cikk az ajánló után folytatódik

Nem tudod a pontos lábméretedet

Mindenki tudja a lábméretét, de az az igazság, hogy ez nem elég. A cipők méretezése sokszor eltérő, így sokkal jobb, ha azzal is tisztában vagy, hogy pontosan hány centis a lábad. Ehhez állj egy papírlapra, majd jelöld be rajta a sarkadat és a nagylábujjad végét ceruzával, és mérd le a két vonal közti hosszt. Az ideális cipőt csak úgy találhatod meg, ha ezt veszed figyelembe a vásárláskor.

Csak a pár egyik darabját próbálod fel

Az emberi test nem szimmetrikus, így sokak lába sem teljesen egyforma hosszúságú, szélességű vagy formájú. Ezért is óriási hiba, ha vásárlás előtt csak az egyik darabot próbálod fel. Előfordulhat ugyanis, hogy arra a lábadra tökéletes, a másikat viszont nyomni fogja. Ha különböző a két lábfejed, érdemes azt a méretet választani, ami a nagyobbra jó, a másiknál pedig talpbetéttel kitölteni a felesleges helyet. 

Nem figyelsz a talpvastagságra

Ha mindennapos hordásra keresel cipőt, nem szabad csak azt figyelembe venni, hogy jól néz-e ki a lábbeli, illetve hogy passzol-e a hossza. Ilyenkor muszáj megnézni a talpvastaságot is, a túl vékony darabok ugyanis hosszú távon igencsak kényelmetlenek lesznek. Az extra lapos balerinacipők vagy szandálok például csinosak, de tartós viseletként nagyon rosszat tesznek a lábnak.

Egyszerű, de hatásos trükkök a cipő betörésére

Vannak olyan hatásos és pénztárcakímélő módszerek, amikkel gyorsan kényelmessé varázsolhatod az új cipődet is. Ha ezeket beveted, nem kell majd attól félned, hogy másnap vérző, fájó lábbal kell végigcsinálnod a napot a munkahelyeden, mert egy kicsit kinyújtják a cipőt, puhává és rugalmassá teszik az anyagát, és segítenek abban, hogy úgy érezd, pont a te lábadra öntötték a vadiúj topánodat. A következő tippek biztosan beválnak.

Ezt is szeretjük