Kvíz: luxus- vagy fast fashion cipőt látsz a képen? Nem is olyan könnyű eldönteni

Sokszor még az igazán profik számára is nehéz megállapítani, hogy mi a márkás ruhadarab, és mi az, ami sokkal olcsóbb.

luxus-fast-fashion-kvíz

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az öltözködés nem csak a praktikumról szól: a divat az önkifejezés eszköze, sokan szenvedélyesen rajonganak a szebbnél szebb darabokért, míg egyesek státuszszimbólumként tekintenek rájuk.

Számos olyan nagy fast fashion márka van, amelyik az exkluzívabb, drágább tervezők munkájából merít ihletet a kollekciói összeállításánál. Ezzel nemcsak megfizethetőbbé teszik az adott darabokat, hanem a mindennapi ember számára is elérhetővé teszik a divatot - emiatt viszont már nagyon nehéz megmondani, mi az, ami luxuscikknek számít, és mivel találkozhatunk a népszerű üzletekben.

Luxus vagy fast fashion?

A nagy luxusmárkákat sokszor éri az a kritika, hogy csak a nevet és a státuszt vásárolják meg vele az emberek, ez a legtöbbször nem igaz, hiszen ezeknek a termékeknek fényévekkel jobb a minőségük, mint a néhány tízezer forintért beszerezhető áruknak. Ez természetesen nem mindig igaz, de sok esetben már fotóról is lehet látni a minőségbeli különbségeket. Rájössz, hogy melyik a luxusmárka, és melyik a fast fashion darab? A kvízben az árak néhány esetben átváltott, megközelítőleges értékek, így lehet eltérés az üzletben feltüntetett árukhoz képest.

Kvíz: luxus- vagy fast fashion cipőt látsz a képen? Nem is olyan könnyű eldönteni
Indulhat a kvíz 10 kérdéses játék

1. Nagyon hasonlít egymásra a két táska, de vajon melyik a luxusmárkás?

A bal oldali képen egy Mohito táska van, ami 9995 forintba kerül, a másik pedig egy Furla retikül, amiért 130 500 forintot kell fizetni.

2. Kitalálod, melyik rövidnadrágot lehet egy neves divatház kínálatában megtalálni?

Az első fotón a Gucci rövidnadrágja látható, amiért 200 ezer forintot kell fizetni, a másodikon pedig a Pull&Bear sortja, ami 7995 forint.

3. Színben hasonlóak, árban már nem igazán. Melyik táska luxuskategóriás?

Az első táskát a Diornál lehet megtalálni, és 1,5 millió forintot kell érte fizetni, a második a Zara kínálatában van 7995 forintért.

4. A két hasonló kabát közül melyik a drágább?

A bal oldali kabátot a Reserved boltjaiban lehet megvenni 19 995 forintért, a jobb oldali Karl Lagerfeld kollekciójából való, és 180 ezer forint.

5. El tudod dönteni, melyik csizma a luxuskategóriás?

Az első képen a H&M csizmája látható, ami 12995 forint, a másodikon pedig a Louis Vuitton-divatház 378 ezer forintos lábbelije van.

6. A két csíkos felső közül vajon melyik lehet egy luxusdivatház darabja?

Az elsőt az Armani-üzletekben lehet megvenni 315 ezer forintért, a második pedig a H&M-ben található meg, és 2495 forintba kerül.

7. A két szandál közül melyik lehet a drágább?

Az első a CCC-nél található 19 595 forintért, a második pedig a Chanel egyik nyári darabja, amiért 330 ezer forintot kell fizetni.

8. Látszólag nincs sok különbség a két fülbevaló között, de az egyik jóval drágább árkategóriában mozog. Melyik az?

Az első fotón egy zarás fülbevaló van, ami 3995 forint, a másik képen pedig egy Michel Kors darab, amiért 63 ezer forintot kell fizetni.

9. Kitalálod, melyik nagyobb méretű táska számít luxusnak?

A bal oldali képen a Valentino 340 ezer forintos táskája látható, a másikon pedig a H&M 6495 forintos darabja.

10. A két hasonló cipő közül melyik lehet a luxuskategóriás?

Az első fotón a Moschino 115 ezer forintos cipője van, a másik képen pedig a CCC-ben található 7390 forintos magas sarkú látható.

/ találat Eredmény
/10 találat - összesen:

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük