Kvíz: luxus- vagy fast fashion cipőt látsz a képen? Nem is olyan könnyű eldönteni
Sokszor még az igazán profik számára is nehéz megállapítani, hogy mi a márkás ruhadarab, és mi az, ami sokkal olcsóbb.

luxus-fast-fashion-kvíz
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az öltözködés nem csak a praktikumról szól: a divat az önkifejezés eszköze, sokan szenvedélyesen rajonganak a szebbnél szebb darabokért, míg egyesek státuszszimbólumként tekintenek rájuk.

Számos olyan nagy fast fashion márka van, amelyik az exkluzívabb, drágább tervezők munkájából merít ihletet a kollekciói összeállításánál. Ezzel nemcsak megfizethetőbbé teszik az adott darabokat, hanem a mindennapi ember számára is elérhetővé teszik a divatot - emiatt viszont már nagyon nehéz megmondani, mi az, ami luxuscikknek számít, és mivel találkozhatunk a népszerű üzletekben.

Luxus vagy fast fashion?

A nagy luxusmárkákat sokszor éri az a kritika, hogy csak a nevet és a státuszt vásárolják meg vele az emberek, ez a legtöbbször nem igaz, hiszen ezeknek a termékeknek fényévekkel jobb a minőségük, mint a néhány tízezer forintért beszerezhető áruknak. Ez természetesen nem mindig igaz, de sok esetben már fotóról is lehet látni a minőségbeli különbségeket. Rájössz, hogy melyik a luxusmárka, és melyik a fast fashion darab? A kvízben az árak néhány esetben átváltott, megközelítőleges értékek, így lehet eltérés az üzletben feltüntetett árukhoz képest.

Kvíz: luxus- vagy fast fashion cipőt látsz a képen? Nem is olyan könnyű eldönteni

10 kérdéses játék

1. Nagyon hasonlít egymásra a két táska, de vajon melyik a luxusmárkás?

A bal oldali képen egy Mohito táska van, ami 9995 forintba kerül, a másik pedig egy Furla retikül, amiért 130 500 forintot kell fizetni.

2. Kitalálod, melyik rövidnadrágot lehet egy neves divatház kínálatában megtalálni?

Az első fotón a Gucci rövidnadrágja látható, amiért 200 ezer forintot kell fizetni, a másodikon pedig a Pull&Bear sortja, ami 7995 forint.

3. Színben hasonlóak, árban már nem igazán. Melyik táska luxuskategóriás?

Az első táskát a Diornál lehet megtalálni, és 1,5 millió forintot kell érte fizetni, a második a Zara kínálatában van 7995 forintért.

4. A két hasonló kabát közül melyik a drágább?

A bal oldali kabátot a Reserved boltjaiban lehet megvenni 19 995 forintért, a jobb oldali Karl Lagerfeld kollekciójából való, és 180 ezer forint.

5. El tudod dönteni, melyik csizma a luxuskategóriás?

Az első képen a H&M csizmája látható, ami 12995 forint, a másodikon pedig a Louis Vuitton-divatház 378 ezer forintos lábbelije van.

6. A két csíkos felső közül vajon melyik lehet egy luxusdivatház darabja?

Az elsőt az Armani-üzletekben lehet megvenni 315 ezer forintért, a második pedig a H&M-ben található meg, és 2495 forintba kerül.

7. A két szandál közül melyik lehet a drágább?

Az első a CCC-nél található 19 595 forintért, a második pedig a Chanel egyik nyári darabja, amiért 330 ezer forintot kell fizetni.

8. Látszólag nincs sok különbség a két fülbevaló között, de az egyik jóval drágább árkategóriában mozog. Melyik az?

Az első fotón egy zarás fülbevaló van, ami 3995 forint, a másik képen pedig egy Michel Kors darab, amiért 63 ezer forintot kell fizetni.

9. Kitalálod, melyik nagyobb méretű táska számít luxusnak?

A bal oldali képen a Valentino 340 ezer forintos táskája látható, a másikon pedig a H&M 6495 forintos darabja.

10. A két hasonló cipő közül melyik lehet a luxuskategóriás?

Az első fotón a Moschino 115 ezer forintos cipője van, a másik képen pedig a CCC-ben található 7390 forintos magas sarkú látható.

/ találat Eredmény
/10 találat - összesen:

(Borítókép forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük