Burundi hercegnőjéből lett Franciaország első fekete modellje: Esther Kamatariért rajongtak a divatmárkák
Esther Kamatari fiatalon hagyta el országát, ám ekkor még nem gondolta, hogy milyen fényes karrier vár rá.

esther kamatari cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Esther Kamatari a kelet-afrikai Burundiban született a királyi család tagjaként 1951-ben, és itt is nőtt fel. 13 éves korában meggyilkolták apját, majd miután felkelések törtek ki, és a monarchia összeomlott, 1972-ben nagybátyjával, a királlyal is végeztek.

A merénylet után az akkor 21 éves fiatal nő úgy döntött, elhagyja szülőhazáját, és Párizsba utazott. Semmit nem tudott a városról, csak az Eiffel-tornyot látta addig fotókon, mégis belevágott a nagy útba. Ekkor még nem gondolta, milyen fényes karrier vár rá.

Hercegnőből modell

Esther számára nem volt könnyű a váltás, de édesapja nagyon jól nevelte, alázatosságra tanította, és egyáltalán nem kényeztette el, így egy kicsit jobban be tudott illeszkedni az idegen országban. A francia városban szinte senki nem hitte el róla, hogy hercegnő, és sokan azt is megkérdőjelezték, hogy Afrikában léteznek-e egyáltalán királyságok. Azt viszont bevallotta, hogy a sikereihez nagyban hozzájárult a címe is.

Úgy véli, a divatipar akkor kíváncsibb és nyitottabb volt, mégis hercegnői titulusának köszönheti, hogy ő lehetett Franciaország első fekete modellje. Bár csupán a megélhetésért kezdett a szakmában dolgozni, végül élete során olyan világhírű márkákkal működhetett együtt, mint a Lanvin, a Paco Rabanne, a Pucci vagy a Jean-Paul Gaultier. Még olyan magazinokban is helyet kapott a fotója, amelyekben szerinte korábban csak szőke, kék szemű lányokat jelentettek meg. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Felhagyott a modellkedéssel

Végül 2004-ben úgy döntött, más irányban szeretné folytatni az életét, és bejelentette, hogy indul az elnökválasztáson Burundiban. Népszavazást akart tartani arról, hogy az emberek szerint mi lenne a legjobb államforma az ország számára, de alapvetően szerette volna visszaállítani a monarchiát. Mindemellett pedig meg akarta mutatni a nőknek, hogy semmi sem lehetetlen számukra. Bár végül nem választották meg, így is megtalálta a módját, hogy segíthessen az embereken.

Csatlakozott a Royal Bridges nevű szervezethez, amelynek tagjai a rászorulókon segítenek, és fontos ügyekre hívják fel a figyelmet, illetve saját alapítványt is létrehozott The Foundation of the Princess Kamatari of Burundi néven, amely a környezetvédelemre fókuszál. Úgy véli, kötelessége, hogy hercegnőként példát mutasson az embereknek, és reméli, minél többeket inspirál arra, hogy segítséget nyújtsanak azoknak, akinek szüksége van rá. 

Gyönyörű modell Nigéria hercegnője

Keisha Omilana nevét biztos, hogy jóval kevesebben hallották eddig, mint mondjuk Katalin hercegnéét, Letícia spanyol királynéét vagy Charléne monacói hercegnéét, pedig ő is azon inspiráló és stílusos előkelőségek közé tartozik, akiket érdemes ismerni. 

Ezt is szeretjük