Ráncgyilkos tippek
A botox egyrészről nagy mumus, másrészt rendkívül hatásosan tünteti el a mimikai ráncokat, sőt, gátolja az izzadást. Számos híresség ennek köszönheti makulátlan arcbőrét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A botox hatóanyagát már hosszú évek óta alkalmazzák az orvostudományban, elsősorban ideg-izom eredetű megbetegedések esetén.

A kezeléskor nem direkt a ráncokat veszik célba, hanem a mimikai izomzatnak azt a részét, ami a zavaró ránc keletkezésében szerepet játszik. A hatóanyag ugyanis blokkolja az ideg-izom ingerületátvitelt, azaz a kérdéses izom mozgását felfüggeszti.

Arcvasalás

3 féle ránc

  • A bőr öregedésével járó ráncok, melyek a kötőszövet leépülése, a kollagén és az elasztikus rostállomány csökkenése miatt alakulnak ki
  • A napfény okozta károsodás a rugalmas rostok idő előtti roncsolódásához vezet, tehát a túlzásba vitt napozás, szoláriumozás gyorsítja a ráncképződést
  • Az arc intenzív mimikájának következtében, a bőr megtöredezése miatt is alakulnak ki ráncok.

Ez utóbbi ráncok már viszonylag fiatal korban, 30 év körül megjelenhetnek, elsősorban a szem körüli szarkalábak, a homlok vízszintes redői, a száj körüli mosolyráncok, esetleg a szemöldökök közötti függőleges redő formájában.

Ezeket kezeltetheted sikeresen botulinum toxinnal. A kezelés hatására ezek a ráncok kipihenhetik magukat, mert az alattuk lévő izom nem képes összehúzódni és meggyűrni a bőrt. Ha a bőr regenerációs képessége jó, a kezelés hatására szép, sima bőrfelületet nyerhetsz.

A botox hatása a kezelés utáni 3-5. napon kezdődik, és körülbelül
2 hét alatt éri el a maximumát, ami 2-3 hónapig tart. Ezért ajánlott több kezelésből álló kúrát igénybe venni. Ha ugyanis nem várod meg, amíg egy adott kezelés hatása lecseng, hanem még előtte ismétled, a hatóidő növekszik, és így a kúra végén tartósabb hatás érhető el.

Mikor ajánlott?

A kezelés abban az esetben a leghasznosabb, amikor még nem ereszkedett meg a bőr, nem petyhüdt, elvékonyodott. Ha valaki idejekorán, már az első ráncok megjelenésekor elkezdi ezt a terápiát, és rendszeresen ismétli, sokkal hosszabb ideig tudja fiatalosan tartani az arcbőrét.

Átmeneti kellemetlenség

Nagyon vékony tűvel végzik a kezelést, s direkt az adott izomba adják a hatóanyagot. A szúrások számát, helyét, a beadott hatóanyag mennyiségét mindig egyénre szabottan állítja be a kezelőorvos. Általában a homlokot több helyen, a szem körüli területet legalább 3 ponton kell megszúrni. A szúrás maga nem igazán fájdalmas, a hatóanyag bevitele némi csípő-égő érzést okozhat, de ez nem jelentős, néhány percen belül elmúlik.

Mellékhatások

Kialakulhat enyhe irritáció a beadás helyén. Létrejöhet kis, pontszerű bevérzés, ha a tű éppen eltalál egy kis eret. Adódhat, hogy aszimmetria alakul ki az arcon, ezt 1-2 korrekciós szúrással kezelni lehet. Ha a szemöldök feletti kezelés hatása túl erélyes, a felső szemhéj petyhüdt kinézetűvé válhat, de néhány napon belül ez is rendeződik. A mellékhatások elenyészően ritkák, nem súlyosak, és nem állnak fenn hosszú ideig.

Tű nélküli megoldások

Több kozmetikai cég forgalmaz már olyan készítményt, amelynek hatóanyaga a botulinum toxin, vagy ahhoz hasonló, botoxszerű hatással bír. Kaphatók szemránckrémek, arckrémek, pakolások, maszkok formájában.
Ezeket a termékeket is sikerrel lehet alkalmazni, bár a hatás nem olyan gyors, és kevésbé intenzív.
Érdekesség: a botoxinjekció sikeresen alkalmazható az erőteljes hónalji, talpi és tenyéri izzadás kezelésére is.


Ha szeretnél még többet olvasni a kozmetika újdonságairól, akkor látogass el az Informed oldalára!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük