Így nem lesz foltos és kukacos az alapozó - nem mindegy, hogyan viszed fel a sminkszivaccsal

A helyes technika elsajátításával egyenletes bőrfelszínt biztosíthatsz alapozáskor. Van pár aranyszabály, amit érdemes betartani a siker érdekében.

Sminkszivacs használata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Ha ecsettel vagy kézzel viszed fel az alapozót, az könnyen egyenetlen, csíkos bőrfelületet eredményez. A sminkszivaccsal - más néven beauty blenderrel - természetes, mégis erős fedést érhetsz el. Nem mindegy azonban, hogyan használod.

A sminkszivacsot eredetileg Rea Ann Silva találta fel 2002-ben, egy tévéműsor forgatása közben. Ekkoriban még ollóval vágta fel a hagyományos eldobható szivacsokat. A szivaccsal felvihetsz alapozót, korrektort, krémes pirosítót, de hidratálót, fényvédőt vagy önbarnítót is. A megfelelő hatás érdekében azonban el kell sajátítani a megfelelő technikát is.

Sminkszivacs használata

Az egyik legnagyobb és leggyakoribb hiba, hogy a nők szárazon használják a szivacsot. Sminkelés előtt mindig nedvesítsd be a terméket, így az kitágul, és nem szívja fel annyira az alapozót. A szivacsnak körülbelül kétszeresére kell nőnie ahhoz, hogy jól használható legyen. Ha nincs víz a közelben, sminkfixáló spray-t is ráfújhatsz, így a sminked még tartósabb lesz. Használat előtt amennyire tudod, nyomd ki belőle az összes vizet. Ha sminkelés közben megszáradna a szivacs, vizesítsd be újra. 

@melkodaniella Hogyan használd a Beauty Blendert helyesen?!| Blender tipp | #beauty #beautyblender #beautyblenders #beautyblendermakeup #beautyblenderchallenge #beautyblenderbouncefoundation #foundation #foundationhack #foundationroutine #foundationhacks #foundationtutorial #spongefoundation #beautysponge #realtechniques #realtechniquessponges #sminkszivacs #hogyanhasználd #makeup #makeuptutorial #makeuphacks #makeuptransformation #makeupchallenge #makeuptips #makeuphacks #makeuphack #makeuproutine #makeupforbeginners #smink #sminkrutin #egyszerűsmink #sminktrükk #sminktrükkök #sminktrükkteszt #hogyansminkelj #sminkeljvelem #sminkeljünkegyütt #napismink #természetes #természeteshatás #beauty #beautytok #beautyhacks #beautytips #beautyroutine #makeupforever #lovemakeup #rimmelmagyarorszag ♬ Dancing In The Moonlight - 苏颜悦

 Az alapozót vagy korrektort soha ne a sminkszivacsra vidd fel közvetlenül, mivel - ahogy a videón is látszik - egyenetlenül fog eloszlani az arcodon. A terméket mindig a kézfejedre nyomd, és ott jól ütögesd szét, ha ugyanis csak belemártod a szivacsodat, az szintén foltosan kerül majd arcodra. 

A sminkszivacsot semmiképp ne húzd az arcodon. Az alapozót jól beütögetve elkerülheted a csíkozódást. Törekedj a sok apró mozdulatra, egészen addig, amíg egyenletes fedést nem tapasztalsz. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A beauty blenderek több formában és méretben kaphatóak a piacon. A szem környéki területekre és az orra használj apróbb, míg az archoz nagyobb csepp formájú szivacsot. A sminkszivacs csúcsos végét alkalmazd az orrtőnél, a szemöldök alatt és a szemzugban. 

A beauty blender nem csak alapozásra, kontúrozásra, vagy pirosításra jó. Egy kisebb méretű szivaccsal krémes szemhéjfestéket vagy rúzst is felvihetsz. 

GettyImages-1253013990
Fotó: Irina Marwan / Getty Images Hungary

A sminkszivacs tisztítása

A sminkszivacs remek táptalaja a baktériumoknak, amik makacs pattanásokhoz és mitesszerekhez vezetnek. Ezért kiemelten fontos, hogy a szivacsokat körülbelül kéthetente meleg vízben és antibakteriális szappanban áztasd. Az igazán makacs foltoknál adj hozzá egy kis olajat is - ez feloldja majd a szennyeződéseket. 

Akármilyen becsületesen is tisztítod, a beauty blendereket maximum háromhavonta cseréld le. Mielőtt azonban kidobnád, hasznosítsd újra körömszivacsként, ombre körmök elkészítéséhez. 

Orbitális sminkbakik - Olvass tovább!

A következő nők láthatóan nem sajátították még el a sminkszivacs megfelelő használatát. Felismerhetetlenre maszkírozott arcok, eltúlzott szemfestékek és rúzsok - vigyázz, mert nehéz lesz kibírnod mosolygás nélkül!

Mit gondoltak ezek a nők sminkelés közben? Elképesztő, mekkora bakot lőttek

Nézegess képeket!

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük