A legjobb smink megereszkedett, lógó szemhéjra - Videón a gyors technika, ami nyitottá és hatalmassá teszi a szemeket

Videón lekövetheted, hogy mit kell pontosan csinálnod.

sminkelo no
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes és hozzád legjobban passzoló szemsmink kiválasztásában az arcod minden apró részletét figyelembe kell venned. A szemed formája, vonala és a szemhéjak íve egyaránt komoly dilemmát jelenthet, amikor kezedbe veszed a sminkkészletet.

Akkor sem kell aggódnod a végeredmény miatt, ha éppen kissé lecsüngő szemhéjakra szeretnél egy mesteri sminket varázsolni. Mivel ebben az esetben nem ritka, hogy apróbbnak tűnik a szem a valósnál, és esetenként kicsit szomorkásnak is hat, néhány trükk bevetésére lehet szükség.

Sminktippek a szemedre

Az alábbi videóban egy sminkmester vlogger instrukcióival lépésről lépésre lekövetheted, hogy mivel tudod optikailag kinyitni a szemedet, hogyan teheted a színárnyalatokkal és a tusvonallal nagyobbá az összhatást.

A vlogger ezúttal a klasszikus, cicás sminkkel varázsolja optikailag nagyobbá szemeit: első lépésben kivilágosítja a szemzugot, majd világos szemhéjpúderrel árnyékolja a mozgó szemhéjat. Ha még nem vagy elég gyakorlott, először egy hegyes szemceruzával húzd meg a vonalat. Nem kell egészen a belső zugtól, és az utolsó szempilla legyen a vége.

Ezután rajzolj egy kis farkincát, mintha az alsó pillasor természetes ívét folytatnád, majd ezt kösd össze a felső pillasor közepével. Ecset helyett tusfilcet is használhatsz: ehhez húzd le az ecsetről a festéket, és támaszkodj meg az arcodon. Kezdd a legvastagabb résznél, mert itt még több a festék a tusfilcen.

A cikk az ajánló után folytatódik

A lényeg, hogy apró mozdulatokkal építsd fel a tusvonalat a ceruzás alapra. Felülről kifelé, majd kívülről befelé dolgozz, és töltsd ki a hiányos részeket. Sminked megkoronázásaként válassz olyan szempillaspirált, mely hosszabbítja és dúsítja is a pillákat. 

Szempillanövesztő házi trükkök

A hatalmas pillák is nagyobbnak, hangsúlyosabbnak mutatják a szemeket. Szerencsére ehhez nem kell műszempilláért nyúlnod, hanem elég bevetned néhány házi kencét, melyek igézően hosszúvá varázsolják őket.

Ezt is szeretjük