Bajuszka, szőrszálak a hason és a háton?
Tartós simaság házi módszerekkel
Nemcsak a bikinivonal szőrtelenítése lehet probléma, van, akinek kínosabb szőrszálakkal is meg kell küzdenie.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sima, szőrmentes bőr ma már alapkövetelmény szinte, különösen nyáron. A láb, a hónalj és a bikinivonal evidens, de akadnak olyan területek is, ahol nem annyira egyértelmű, hogy szőrszálak lehetnek. Ráadásul ezek felettébb kínosak, hiszen már a száj körüli szőr is megjegyzésre késztetheti a nagyközönséget.

Ha te is kínosan érzed magad, mert a karodon erősebbek a szőrszálak a kelleténél, esetleg bajuszka éktelenkedik a szád körül, akkor se keseredj el. Ezektől ugyanúgy meg lehet szabadulni, ahogyan a lábon lévő szőrtől, de nem mindegy, hogy milyen módszerrel állsz neki. A borotva az alábbi esetben nem ajánlott.

Az erősebb szőrzet, mindegy, hogy mely testrészen jelenik meg, általában magas tesztoszteronszintet jelez. Ha már a lelki egészséget veszélyezteti a szépséghiba, hormonkezeléssel is segíthetnek a dolgon.

Bajuszka

Mivel ezt sehogyan sem lehet eltakarni, mindenképpen kell vele kezdeni valamit. Hideggyanta-csíkokból lehet olyat kapni, mely kifejezetten erre a területre készült. Mivel ez a módszer tövestül távolítja el a nemkívánatos szőrszálakat, azok egy idő után megritkulnak. Mindig akkor végezd el a műveletet, ha utána a bőr pihenhet legalább nyolc órát. Készíts elő jégkockát és hidratálókrémet, hogy legyen mivel megnyugtatni a bőrt.

Ha a szőrszálak sötétek, de nem vastagok, akkor a szőkítés is jó megoldás, így a szálak szinte eltűnnek. Mivel a hidrogén peroxid használata nem veszélytelen, hagyd a profikra, egyúttal nyugtató pakolást is kaphatsz a megviselt bőrterületre.

Ha a szőrszálak vastagabbak, akkor érdemes elgondolkodni a végleges szőrtelenítésen. Mivel nem nagy területről van szó, és már két-három alkalom is elég lehet a tökéletes eredményhez, érdemes beleinvesztálni némi pénzt, így valóban végleg búcsút inthetsz a kellemetlen bajusznak. A Bársony Klinikán most augusztus 31-ig ingyenes felmérés és teszt várja a végleges szőrtelenítés iránt érdeklődőket.

Erős szőr a karon

A női kar sokszor méltánytalanul háttérbe szorul, pedig egy szépen kidolgozott, ám mégsem túl izmos felkar nagyon szexis tud lenni, ahogyan a kicsit könyökön túllógó, szűk ujjas felső is. Ebbe rondíthat bele, ha nem túl erős, de hosszú és sötét szőr tarkítja a kart. A legjobb módszer ellene a cukros epilálás, ami kíméletesebb, mint a gyanta, de gyengébb szőrszálakon ugyanolyan hatásos. Ez a módszer akkor is jó, ha a szőrtüszők gyakran begyulladnak, illetve, ha a szőrszálak befordulnak a bőr alá. A MOOM-termékek 100%-ban természetesek, és a csomagok mindent tartalmaznak, amire szükséged lehet.

Mit mond a szakértő?

Ha szeretnéd tudni, hogy a kozmetikus szerint melyek a legjobb szőrtelenítési módszerek, akkor nézd meg videónkat!

Tartós megoldás

A keleti nők már régóta ismerik a szőrszálak növekedését gátló krémeket, ugyanis a háremhölgyeknél a teljes csupaszság volt az elvárás. Nálunk talán a Leila titka nevű készítmény a legismertebb, melyet kifejezetten epilálás után kell használni, és idővel megáll a szőrszálak növekedése.

Kínos szálak a hason és a derékon

Míg a férfiak esetében sokan szexinek tartják az ágyék felé futó kis csíkot, ez a szebbik nemnél egyáltalán nem vonzó. Szerencsére a legtöbb esetben nem erős, inkább sötét szőrszálakról van szó, amin egy egyszerű epilátor segíthet a legpraktikusabban.

Ahogyan a hason lévő szőr sem csak férfiaknál jelenik meg, úgy sok nő tapasztalja a fenék fölött megjelenő foltokat. Ezeket érdemes inkább kozmetikusra bízni, hiszen nem könnyű hozzáférni.

Ha a combod belső felén is sötétebb a szőr, és nem csak a bikinivonalon szükséges a szőrtelenítés, akkor a legegyszerűbb a hideggyanta, ami nem jár sok piszokkal, mégis hatékony, ráadásul egy rántással végezhetsz a nemkívánatos szőrszálakkal.

OLVASD EL EZT IS!

borotvahab lead1
  • borotva
  • szőrtelenítés

Bababőr odalent is

borotva no lead
  • borotva
  • szőrtelenítés

Puha, bársonyos bőr mindenütt

Ezt is szeretjük