Ne dobd ki az alma héját! Ha így használod, gyönyörű lesz tőle az arcod
Ezt a szépségreceptet neked is ki kell próbálnod!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A héjában van a vitamin - bizonyára a te szüleid is számtalanszor ismételgették ezt a közismert mondást. Az alma héját valóban nem érdemes kidobni akkor sem, ha a meghámozott változatot részesíted előnyben uzsonnaként. Akár hiszed, akár nem, az arcod színét elképesztően üdévé varázsolja.

Miért pont az alma?

Az almahéj antioxidáns hatással rendelkezik, valamint nagy mennyiségben tartalmaz A-, C- és E-vitamint, ennek köszönhetően pedig puhítja a bőrt, és a ráncok vonalait is finomabbá teszi. Cecilia Wong, a New York-i Cecilia Wong Skincare alapítója mindezekhez még azt is hozzátette, hogy az almasav hámlasztó hatással bír.

Hogyan használd?

A módszer nagyon egyszerű: dörzsöld be a tiszta arcbőrödet a lehámozott héj belső felével, majd hagyd hatni öt percig, és mosd le alaposan, bő vízzel! Ennyi az egész. Te is láthatod, hogy a kímélő arcápoláshoz nem feltétlenül van szükség a drága és ismeretlen adalékanyagokkal teli kenceficékhez, néha elég, ha benézel a konyhádba, ott is rengeteg hasznos alapanyaggal találkozhatsz.

Ha pedig éppen egy gyümölcslevest vagy egy almás pitét készítenél, miért is dobnád ki egyből azt a temérdek megmaradó héjat?

Tévhitek a mézről

Ha így használod a bőrápolásban is sokoldalú mézet, nem a kívánt hatást fogod elérni. Olvasd el, mire jó, illetve mire nem!

Ezt is szeretjük