Fogyj 5 kilót a sminkecsettel!
Nem kell diétáznod, nem kell koplalnod, mindössze pár sminktrükk bevetésére van szükséged, és máris megszabadulhatsz fölös 5 kilótól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha gyorsan kell vékonynak tűnni, akkor sokan eszeveszett fogyókúrába kezdenek. Pedig a megfelelő eszközökkel és néhány trükkel nagyon gyorsan megszabadulhatsz a fölös kilóktól.

1. A helyes alapozó

A kilókkal általában nem csak a fenéken, de a bőrben is megnőnek a zsírraktárak. Sok túlsúllyal küszködő nő bőre ezért zsíros. A zsír pedig befolyásolja az alapozó színét.

Ha szeretnél természetes hatást elérni, és nem szeretnéd az esetleges tokákra felhívni a figyelmet, akkor válassz a bőrödnél egy vagy két árnyalattal világosabb alapozót. A bőrből kioldódó zsír ugyanis elsötétíti a felvitt alapozót, mintegy fél óra alatt. Ha tehát a bőrszíneddel azonos árnyalatot választasz, akkor nem sokkal később már éles lesz a kontúr az állad és az arcod között. A világosabb részek pedig mindig hangsúlyosabbak.

2. Vékony orr

Az alapozás után - és a többi művelet előtt - fogj egy vékony ecsetet, amit szintén alapozóba fogsz mártani. Válassz a fenti alapozónál eggyel sötétebb árnyalatot. Vigyél fel egy kevés festéket végig az orr mentén, a belső szemzugtól az orrlyukak végéig, majd nagyon alaposan dolgozd el. Az egyik részét az arcba, a másikat viszont már függőlegesen az orrnál kell eldolgozni.

3. Árnyékolj

A fekete slankít. Nincs ez másképp a sminkelésnél sem. A sötét árnyalatok vékonyabbá varázsolják az arcot. Persze csak akkor, ha jó helyre viszed fel. Az árnyékolást végezheted sötétebb alapozóval vagy pirosítóval.

Tipp: mielőtt élesben kipróbálnád, gyakorolj! Az árnyékolás technikája ugyanis nehezebb, mint gondolnád.

Végy egy vékonyabb ecsetet, és szívd be az arcodat. Bár nagy a kísértés, ne nevess. Ha sikerül megállni, akkor láthatod az arccsontjaidat. Vigyél fel alájuk sötétebb, de nem sötét pirosítót, így adva kontúrt a pofacsontoknak. Engedd ki az arcod, majd dolgozd el nagyon-nagyon alaposan a pirosítót.

Ugyanezzel az ecsettel és színárnyalattal árnyékold az állkapcsod alatti területet. Ezt is alaposan dolgozd el, és figyelj arra, hogy a nyakadra már ne kerüljön festék.

A szemek feletti rész sötétítésével szintén veszthetsz pár dekát. A szemöldököd sarkától a halántékod irányában vidd fel a festéket.

4. Színek

Ha van rajtad néhány fölös kiló, és az arcod pufibb a kelleténél, akkor nagyon vigyáznod kell a színek használatával. A lényeg, hogy ne gyárts háromdimenziós hatást. Ezt a legkönnyebben úgy érheted el, ha azonos árnyalatokat használsz. Ha túl nagy a kontraszt a két szín között, például világoskék szemhéjpúder és fekete kontúr, akkor az kiugrik az arcból.

Amúgy is érdemes kerülni a nagyon világos és főleg a gyöngyházas színeket. Legyen inkább enyhén csillámos és sötétebb. A krémállagú festékeket szintén kerülni kell, mert nagyon zsíros hatást kelthetnek.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük