Pár perc alatt lesz vékonyabb az arc – Videón az egyszerű, keskenyítő smink

Gyors és könnyen elsajátítható technikát mutatunk arra az esetre, ha vékonyabbnak szeretnéd láttatni az arcodat.

smink
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nemcsak a testedet formálhatod optikailag egy jó szabású ruhával, de az arcformádon is változtathatsz picit látszólag egy előnyös frizurával, vagy éppen a megfelelő sminktrükkökkel.

A legtöbben általában a szemeiket igyekeznek nagyobbá varázsolni, vagy éppen az ajkaik vastagságát illetően csalnak a rúzsozás során. Ám a fejformát illetően is csalhatsz, ha helyesen veted be a sötétebb és a világosabb árnyalatú korrektorokat, alapozókat vagy highlightereket.

Így sminkelj, hogy vékonyabbnak tűnjön az arcod

Szerencsére nem kell a sztárokhoz, illetve a profi sminkesekhez hasonló igen időigényes technikákat bevetned a hatás eléréséhez. Könnyedén elsajátíthatsz egy olyan módszert, ami maximum 5-7 percet vesz igénybe, mégis gyönyörűen kiemeli a vonásokat, hangsúlyozza az arccsontot, és keskenyebbnek láttatja az arcot. A következő videóból lépésről lépésre tanulhatod meg, hogyan ellensúlyozhatod a kerek fejformát egy kis festékkel. 

Mire lesz szükséged?

  • primer vagy alapozó
  • folyékony korrektor
  • kontúr stift
  • sminkszivacs
  • sminkecset

Így készítsd el:

Először érdemes felvinned egy réteg primert vagy a szokásos alapozódat, hogy meglegyen a kellő fedés, de szemsminkedet is elkészítheted előre. Ezután pedig következhet a kontúrozás. Egy folyékony, halványabb árnyalatú korrektorral kezdj. Kend fel a szemed alá a felvételen látható módon, húzz egy csíkot belőle az orrnyergedre, de a szemöldökeid közé, az álladra és a szád mellé is tegyél belőle úgy, ahogyan a blogger. Aztán egy sminkszivaccsal dolgozd el szépen a korrektort, hogy természetes hatású legyen. A halványabb színnel nemcsak ragyogóbbnak tűnik majd a bőröd, hanem mivel az arcod középső területére vitted fel, ide is tereled a figyelmet - ezzel pedig elérheted a keskenyítő hatást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha megvagy, jöhet a sötétebb árnyalatú kontúr stift, amivel egy fordított hármast kell rajzolnod az arcod két oldalára, illetve egy kicsit a homlokod felső részére és az állvonaladra is érdemes felvinned belőle. A még erősebb hatásért a nyakad középső részére is húzz két csíkot, aztán egy sminkecsettel ezt is dolgozd szépen el.

Ezután, ha szeretnél, még az orrodra is külön figyelmet fordíthatsz a videóban látottak alapján, hogy hangsúlyosabbnak, keskenyebbnek mutasd. Aztán simítsd össze az egészet a szivacs segítségével, és már meg is vagy. Ennyi festéssel is elérhető ugyanis a kívánt eredmény, ám ha még profibb eredményt szeretnél, menj át még egyszer az egész sminken: a világos részre sárgát, a sötétebbre barnát vigyél fel ütögető mozdulatokkal, ecset segítségével. A tartós hatásért pedig egy kis fixálóspray-t is bevethetsz.

A leggyakoribb hibák a szempillaspirál használatakor

Számos módszer létezik már arra, hogy kihozd a legjobbat a pilláidból. Érdemes azonban ügyelned arra, hogy mit és hogyan vetsz be a csábos pillák érdekében. Néhány rossz technika vagy helytelenül használt smink ugyanis sok kárt tehet bennük. Ha nem figyelsz rájuk, a hosszú szempillák helyett csak töredezett, rövid szálak maradnak majd.

Ezt is szeretjük