Pár perc alatt lesz vékonyabb az arc – Videón az egyszerű, keskenyítő smink

Gyors és könnyen elsajátítható technikát mutatunk arra az esetre, ha vékonyabbnak szeretnéd láttatni az arcodat.

Arcot keskenyítő smink
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Nemcsak a testedet formálhatod optikailag egy jó szabású ruhával, de az arcformádon is változtathatsz picit látszólag egy előnyös frizurával, vagy éppen a megfelelő sminktrükkökkel.

A legtöbben általában a szemeiket igyekeznek nagyobbá varázsolni, vagy éppen az ajkaik vastagságát illetően csalnak a rúzsozás során. Ám a fejformát illetően is csalhatsz, ha helyesen veted be a sötétebb és a világosabb árnyalatú korrektorokat, alapozókat vagy highlightereket.

Így sminkelj, hogy vékonyabbnak tűnjön az arcod

Szerencsére nem kell a sztárokhoz, illetve a profi sminkesekhez hasonló igen időigényes technikákat bevetned a hatás eléréséhez. Könnyedén elsajátíthatsz egy olyan módszert, ami maximum 5-7 percet vesz igénybe, mégis gyönyörűen kiemeli a vonásokat, hangsúlyozza az arccsontot, és keskenyebbnek láttatja az arcot. A következő videóból lépésről lépésre tanulhatod meg, hogyan ellensúlyozhatod a kerek fejformát egy kis festékkel. 

Mire lesz szükséged?

  • primer vagy alapozó
  • folyékony korrektor
  • kontúr stift
  • sminkszivacs
  • sminkecset

Így készítsd el:

Először érdemes felvinned egy réteg primert vagy a szokásos alapozódat, hogy meglegyen a kellő fedés, de szemsminkedet is elkészítheted előre. Ezután pedig következhet a kontúrozás. Egy folyékony, halványabb árnyalatú korrektorral kezdj. Kend fel a szemed alá a felvételen látható módon, húzz egy csíkot belőle az orrnyergedre, de a szemöldökeid közé, az álladra és a szád mellé is tegyél belőle úgy, ahogyan a blogger. Aztán egy sminkszivaccsal dolgozd el szépen a korrektort, hogy természetes hatású legyen. A halványabb színnel nemcsak ragyogóbbnak tűnik majd a bőröd, hanem mivel az arcod középső területére vitted fel, ide is tereled a figyelmet - ezzel pedig elérheted a keskenyítő hatást.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha megvagy, jöhet a sötétebb árnyalatú kontúr stift, amivel egy fordított hármast kell rajzolnod az arcod két oldalára, illetve egy kicsit a homlokod felső részére és az állvonaladra is érdemes felvinned belőle. A még erősebb hatásért a nyakad középső részére is húzz két csíkot, aztán egy sminkecsettel ezt is dolgozd szépen el.

Ezután, ha szeretnél, még az orrodra is külön figyelmet fordíthatsz a videóban látottak alapján, hogy hangsúlyosabbnak, keskenyebbnek mutasd. Aztán simítsd össze az egészet a szivacs segítségével, és már meg is vagy. Ennyi festéssel is elérhető ugyanis a kívánt eredmény, ám ha még profibb eredményt szeretnél, menj át még egyszer az egész sminken: a világos részre sárgát, a sötétebbre barnát vigyél fel ütögető mozdulatokkal, ecset segítségével. A tartós hatásért pedig egy kis fixálóspray-t is bevethetsz.

A leggyakoribb hibák a szempillaspirál használatakor

Számos módszer létezik már arra, hogy kihozd a legjobbat a pilláidból. Érdemes azonban ügyelned arra, hogy mit és hogyan vetsz be a csábos pillák érdekében. Néhány rossz technika vagy helytelenül használt smink ugyanis sok kárt tehet bennük. Ha nem figyelsz rájuk, a hosszú szempillák helyett csak töredezett, rövid szálak maradnak majd.

Ezért nem jó mindennap a vízálló szempillaspirál - Durván károsítja a szálakat, hiába tartós

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük