Azzal lett sikeres, ami miatt egész életében bántották - Mára már megtanulta megszeretni különleges bőrét

Az iskolában undorítónak nevezték, és szóba sem álltak vele. Sok küzdelem árán ma már szereti önmagát, ám azt sosem gondolta, hogy ilyen karrierbe kezd majd.

anyajegyes modell

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Sokan még mindig a külső jegyek alapján ítélnek meg másokat, és ha valaki valamiben különbözik az átlagtól, annak élete során rengeteg bántó megjegyzéssel kell szembesülnie.

Egy fiatal lány sok anyajegye miatt kapott folyamatosan durva kritikákat, az évek során azonban szép lassan sikerült elfogadnia és megszeretnie önmagát. Ma pont attól sikeres, ami miatt egész életében bántották.

Anyajegyei miatt éveken át csúfolták

Marika ritka rendellenességgel született, 500 ezer babából csupán egynél fordul elő: a congenital melanocytic nevus miatt szinte egész testét kisebb-nagyobb anyajegyek borítják. Az orvosok születése után nem sok tájékoztatást adtak az állapotáról, de úgy sejtették, nem sok esélye van az életben maradásra. Szerencsére nem lett igazuk, a fiatal nő ugyanis már egészséges felnőtt és anya. Foltjai viszont sok nehézséget okoztak számára élete során.

A bőrén egyre csak gyarapodó elváltozások könnyen rosszindulatúvá alakulhatnak, így igen gyakori szűrést és folyamatos megfigyelést igényelnek. Külseje miatt nem fogadták el a tágabb környezetében.

- Egészen iskolás koromig nem tartottam magam furcsának. Boldog és biztonságos családi környezetben nőttem fel, támogató szülők és barátok vettek körül. Néha a felnőttek és a gyerekek is kérdezősködtek a bőrömmel kapcsolatban, de csupán a kíváncsiság hajtotta őket, hiszen addig még sosem láttak ilyet. Ezek miatt viszont sosem éreztem magam rosszul… Amikor elkezdtem az iskolát, és idősebb lettem, erős kényszert éreztem a beilleszkedésre, de ez sehogy sem sikerült. Amikor barátkozni próbáltam, vagy becsatlakozni egy beszélgetésbe, a többiek mindig csak furcsán néztek rám - mesélte Marika a Love What Matters oldalának. Osztálytársai nem fogadták be, és többször is kifejezték, hogy undorodnak tőle, majd gúnynevekkel kezdték csúfolni. Távolságot tartottak tőle, mintha fertőző beteg lenne, ez a hozzáállás pedig a középiskolán is végigkísérte. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

Nemcsak lelkileg, fizikailag is bántalmazták

Éveken keresztül az érzelmi és a fizikai bántalmazás legkülönbözőbb fajtáival kellett szembenéznie: sértő neveket aggattak rá, kinevették, elgáncsolták, vagy megrúgták a lépcsőn, a tanárok mégsem tettek semmit. Értéktelennek érezte magát, félt, összetört, és bár sokáig titkolta ezt az egészet a szülei előtt, végül kitálalt. Ezután egy évre kivették az iskolából, hogy a lelki egészségére koncentrálhasson. Sok segítséggel lassan rájött, hogy nem hibáztathatja magát a történtekért, és egyre jobban elfogadta a külsejét. Erőt gyűjtött, visszatért az iskolába, leérettségizett, aztán húszévesen életet adott kisfiának. Gyermeke születésének köszönhetően mindent átértékelt, és sikerült visszaépítenie önbizalmát, megszeretnie önmagát. Arra azonban sosem gondolt, hogy pont attól lesz sikeres, ami miatt folyton bántották.

Modellkarriert futott be

A fiatal nő képeire felfigyelt egy ügynökség, akik megkeresték, és felajánlottak neki egy fotózást. Ma már sikeres fotómodellként dolgozik, sorra kapja a felkéréseket, és testpozitív képei miatt Instagramon is egyre többen követik. Elárulta, bár élete igazi hullámvasút volt, ma végre boldog, magabiztos, ezt pedig nemcsak kisfiának, hanem erejének, kitartásának és az új karriernek is köszönheti.

- Mindannyian mások vagyunk, mégis ugyanolyan értékesek és tökéletesek a magunk módján. Változunk, de mások kedvéért nem kell megváltoztatnunk magunkat. Egy igazi művész vagy, a tested pedig a festővászon: csinálj vele azt, amit csak szeretnél. Mert a szépség különbözőséget, elfogadást és szabadságot is jelent - mondta a 22 éves nő, aki képeivel a hasonló problémákkal küzdőknek szeretne önbizalmat adni, és inspirációt nyújtani.

Különleges külsejű modellek

A babaarcú, hibátlan modellek mellett szerencsére egyre többen vannak olyanok is, akik szabálytalan arcuk vagy kifejezetten furcsának, sokak által csúnyának tartott külsejük ellenére is híresek lettek, és akikért megőrülnek a különböző szépség- és divatmárkák. A következő nők egyáltalán nem átlagosak, de pont ettől olyan különlegesek és sikeresek.

Ezt is szeretjük