A házból sem mert kimozdulni smink nélkül a fiatal nő: most mégis megmutatta az arcát
A fiatal nő éveken keresztül csakis vastag alapozóréteggel volt hajlandó kimozdulni az utcára. Párja segített neki abban, hogy leküzdje szégyenérzetét.

marisela chavez cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

Marisela Chavezt már egészen kicsi korában is zavarta, hogy más az arca, mint a legtöbb társának. Kezével próbálta takargatni, és azt nézegette, milyen lenne, ha úgy nézhetne ki, mint a többi kislány.

Egyszer, kilencéves korában egy fotózáson megkérdezték tőle, szeretne-e egy kis sminket, ami elfedi bőrét. Addig fogalma sem volt arról, hogy ez lehetséges, és hogy bárhogy képes lenne eltakarni arcának azon részét, amellyel nem volt megelégedve. Mihelyt meglátta az eredményt, életében először érezte magát gyönyörűnek, és innentől kezdve arra vágyott, hogy mindig így nézzen ki.

Évekig sminkkel takargatta arcát, most megmutatta bőrét

Tudta, hogy le kell mosnia a festéket, ezzel együtt viszont újra szégyent és bizonytalanságot érzett. Nyolcadik osztályos volt, amikor először viselt alapozót az iskolában, és szinte függővé vált. Innentől kezdve évekig a házból sem mozdult ki smink nélkül, és egyre jobban megtanulta elfedni bőrhibáját. Egy idő után azonban elege lett, és rájött, egyáltalán nincs oka elrejtenie valódi külsejét, hiszen úgy is gyönyörű: ma már eszébe sem jut vastag alapozóréteget kenni az arcára. Megmutatta, milyen a sok festék nélkül.

Képek: Marisela Chavez, Love What Matters.

Ezt is szeretjük