5 tiltólistás ruhadarab, ha repülővel utazol: a skinny farmert és a sarut is érdemes kerülni
Ha repülőútra indulsz, érdemes odafigyelni arra, hogy mit veszel fel. Ezeket a darabokat mindenképpen kerüld.

repulo cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha repülővel utazol, nem csak arra érdemes figyelni, hogy mit vihetsz fel a gépre, és mit nem, vagy hogy hány kilósra pakolhatod meg maximum a bőröndödet. Arra is fontos lenne nagyobb hangsúlyt fektetni, hogy milyen ruhában indulsz útnak.

Egészségügyi és kényelmi szempontokból is ajánlott ugyanis néhány darabot elkerülni. Eláruljuk, mik azok, amiket semmiképp ne viselj a repülőn.

Skinny nadrág

Minden szűk ruha kerülendő az út során, főképp a skinny nadrág. Ez borzasztóan kényelmetlen lehet, ha több órát kell egy helyben ülnöd, ráadásul a test egyes részei a magasban megduzzadhatnak, a has felpuffadhat, így még szorosabbá válik a darab. Így kellemetlenségeket, fájdalmakat okozhat, nem beszélve arról, hogy akadályozhatja a vér áramlását a testben, ennek következtében pedig növeli a trombózisveszély kockázatát is.

Szoros zokni

Mivel a hosszú üléstől vizesedhet, dagadhat a lábfej, a szoros gumival ellátott zokni sem túl jó választás. Mindig ügyelj arra, hogy olyat válassz, ami nem nyomja a bokádat vagy a vádlidat, így szavazz inkább a lazább, lehetőleg pamutból vagy más puha anyagból készült darabokra.

A cikk az ajánló után folytatódik

Saru és más pántos szandálok

Érdemes figyelembe venni, hogy a repülőgépeket út közben erőteljesen hűtik, így nem jó ötlet olyan lábbelit választani, ami szinte semmit nem fed el a lábból, és egyáltalán nem melegíti azt. Ha ugyanis fázik a lábad, az nemcsak kellemetlen hosszú órákon keresztül, hanem a felfázás esélyét is megnöveli. Ha teheted, kerüld a pántos szandálokat és a flip-flop papucsokat is, amelyek ráadásul nemcsak a beszállásnál, hanem az esetleges evakuálásnál is nehézségeket okozhatnak. 

Magas sarkú

A magas sarkú nagyon csinos, de szintén nem a legjobb választás. Egyrészt erősen hátráltat, ha sietni kéne a gépre, és a mozgólépcsőn vagy a beszállásnál sem a legkényelmesebb cipő. A repülőút során így a láb végig egészségtelen pozícióban van, ha pedig megduzzad a magasságtól, a helyzet még rosszabbá válik. Válassz helyette inkább egy sportcipőt vagy egy espadrilles-t, ezekben ugyanis biztos nem lesz majd semmilyen problémád az út alatt.

Vékony, lenge nyári ruhák

Mivel általában hűvös van a repülőkön, a túl vékony, lenge ruhák sem ajánlottak. Ha el szeretnéd kerülni a vacogást és azt, hogy megfázz a gépen, öltözködj inkább rétegesen, például vigyél magaddal egy vékony kabátot, egy pulóvert, egy kardigánt vagy egy kendőt, és ne a legkevesebbet takaró ruhadarabot válaszd az útra.

Öltözködési szabályok esküvőre

A koszorúslányok ruhájába általában egyértelmű, hogy van beleszólása a menyasszonynak, de az sem mindegy, hogy a vendégek mit vesznek fel. A legtöbben csak arra ügyelnek, hogy ne fehér színben jelenjenek meg a ceremónián, mert ez sértő lehet az arának. Azonban ennél jóval több apróság akad, amire ajánlott figyelni - legalábbis akkor, ha nincs külön dress code a nagy napon. A következő íratlan szabályokat javasolt betartani, ha azt szeretnéd, hogy se a menyasszony, se a többi meghívott ne nézzen rád rossz szemmel, és neked se kelljen kellemetlenül érezned magad a ruhád miatt.

Ezt is szeretjük