Hidratál, ránctalanít, fiatalít: így használd az aloe verát

Minden bőrproblémára megoldást nyújt, és az öregedésgátlásban is verhetetlen az aloe vera.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Az aloe vera örökzöld növény, mely a liliomfélék családjába tartozik - úgynevezett szukkulens, vagyis pozsgás növény, mely sejtjeiben vizet tud raktározni.

Az aloe vera különböző összetevőinek egyedülálló összjátéka eredményezi, hogy a növény sokrétű gyógyhatással rendelkezik, és a szépségápolásban is jól használható. Gyulladáscsökkentő hatású, segíti és gyorsítja a sebgyógyulást, valamint erősíti az immunrendszert. Külsőleg alkalmazva értékes anyagai a bőrön keresztül szívódnak fel.

Fiatalító összetevők

  • Mono- és poliszacharidok: olyan szénhidrátok, melyek a levél belsejében elraktározott vízzel gélt alkotnak, valamint az aloe vera nyálkahártya-regeneráló hatásáért felelősek.
  • Vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek. Ezek közül a legfontosabb az antioxidáns hatású A-vitamin, de fontos még a vas, a szelén és a cink is, ha elsősorban szépülni akarsz.
  • Esszenciális és nem esszenciális aminosavak: a testfehérjék alapvető építőanyagai.

A legerősebb szépségszérum

1984-ben az észak-texasi kutatólaboratóriumban végzett kísérlet kimutatta, hogy az aloe vera gélje a petyhüdt bőrnél a kollagéntermelő sejtek - fibroblasztok - képzését a normális sejtmegújuláshoz képest hat-nyolcszorosára növeli.

Intimitás hosszú távon - Hogyan tartsuk életben a szenvedélyt párkapcsolatunkban?

A Femina Klub októberi vendége Dr. Hevesi Kriszta szexuálpszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy mennyire vagyunk őszinték önmagunkhoz és partnerünkhöz. Milyen tabuk vannak a párkapcsolatokban? Mit lehet tenni, ha felmerül a bensőséges szexuális együttlétek hiánya és hogyan tehetünk a párkapcsolatok ellaposodása ellen? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. október 17. 18 óra

Helyszín: GOBUDA MALL - Vidám Színpad

Promóció

A kollagénnek döntő befolyása van a bőr rugalmasságára és simaságára. A fibroblaszt fokozott termelését valószínűleg a gél poliszacharidjai váltják ki. A kísérlet azt is kimutatta, hogy a gél háromszor-négyszer gyorsabban hatol a bőrbe, mint a víz, és emiatt sokkal gyorsabban látja el nedvességgel. Az aloe tehát igazi szépségelixír, de két dologra figyelj oda a használatakor.

  • Nincs benne zsír, így olajat kell hozzáadni, hogy összetevői a bőrbe jussanak.
  • Hatóanyagai megváltoznak, ha levegővel kerülnek kapcsolatba. Ha az aloét egyszeri használaton túl kozmetikai kezelésre szeretnéd használni, akkor valamilyen adalékanyaggal tartósítanod kell.

Hogyan használd?

Mindegy, hogy a bőröd normál, zsíros vagy száraz, esetleg már idősebb vagy. Az aloe vera ellensúlyozó és harmonizáló minden bőrtípusnál. Az aloe a bőrhöz igazodik, a száraz bőrt nedvesíti, a zsíros bőrt normalizálja.
Az érett bőrnek pedig különösen jót tesz, hiszen fokozza a kollagéntermelést.

Az aloe feldolgozása
Az aloe tartalmaz egy, a bőr számára nem hasznosítható anyagot, az aloint. Ki kell vonni a levélből, de szerencsére ez egyáltalán nem nehéz.
Az aloe levél szélesebb végéből vágj le egy darabot, majd várj pontosan három percet, hogy a sárgás, keserű aloin kifolyjon. Ezután vágj le egy nagyon vékony szeletet, így mehetsz biztosra. Távolítsd el a levél pereméről a tüskéket, és vágd ketté a levelet. Ezután már használhatod a gélt. A levél négy hétig is eláll, ha viszont újra levágsz egy darabot, akkor szabadulj meg a beszáradt résztől, mert abban felgyűlhet a keserűanyag.

Az aloe vera géljét minden esetben valamilyen olajjal együtt használd, a legjobb az avokádó, a szőlőmag-, illetve búzacsíraolaj. A szépségápolás innentől fogva a lehető legegyszerűbb. Csepegtess egy kevés olajat a levéldarabkára, és masszírozd a bőrt a géles oldalával. Használhatod a dekoltázs feszesítésére, a szemkörnyék ápolására, de egyszerű hidratálásra is.

A zsíros bőrt is kezelheted ezzel a módszerrel, így kikerülsz a szárító hatású kozmetikumok ördögi köréből. Ezek ugyanis szárító hatásukkal egyre erőteljesebb zsírtermelésre ösztönzik a faggyúmirigyeket.

Ha viszont természetes, tápláló zsírhoz juttatod a bőrödet, és az aloe gél segítségével hidratálod is, akkor a zsírtermelő mirigyek beszüntetik tevékenységüket, és a bőr zsírháztartása helyreáll.

Cikkünk Eve Halle Aloe vera című könyvének segítségével készült, melyet a Holló és Társa adott ki.

Ezt is szeretjük