Észrevehetetlen natúr smink lépésről lépésre
Jól sminkelni nem nagy ördöngösség, de nem árt, ha tisztában vagy az összes lépéssel. A jelszó itt is igaz, a kevesebb néha több!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek
A jó smink nem látszik, és mégis széppé teszi az arcod. Leginkább a célszemélyeknek nem szabad észrevenni, hogy nemcsak a természet, hanem te is tehetsz a rózsás arcocskádról. Napközbeni szaladgáláshoz vagy az irodában pedig bőven elég a kendőzés.
 

 

A natúrsmink könnyen megtanulható, nem igényel gyakorlatot, így ha nem szoktál sminkelni, akkor is könnyedén elkészítheted. Ígérjük, nem lesz több öt percnél, míg elkészülsz.

A természetes nő fegyvertára:

  • korrektor
  • bőrszínű szemhéjpúder
  • semleges rózsaszínű vagy barnás árnyalatú szemhéjpúder
  • fehér szemceruza
  • sötét szemceruza
  • fekete vagy barna szempillaspirál
  • arcpirosító
  • szájfény

A hadművelet

A smink alapja... nem, nem az alapozó, hanem a hidratált arcbőr. Alaposan tisztítsd meg a bőröd, és a bőrtípusodnak megfelelő krémet masszírozd az arcodba. Hagyd egy kicsit beszívódni.

1. lépés

Húzd ki fehér szemceruzával az alsó szemhéjad belső részét. A tekintet friss lesz és élénk, mert a fehér szín fényt ad a szemnek.

2. lépés

A szemed alá tegyél egy kis korrektort. Ügyelj rá, hogy kevés kerüljön a bőrödre, mert könnyen meggyűlik az apró ráncocskákban, és kiemeli azt, amit kendőzni akarsz. Az ujjbegyeiddel finoman ütögesd be a bőrbe. Ha az arcodon még van takargatnivaló, akkor ott is használd a korrektort. Ha a bőrképed nem az igazi, akkor használj színezett nappali krémet vagy nagyon könnyű alapozót. Mindig alaposan dolgozd el, hogy csak te tudj róla!

3. lépés

A szemhéj sokszor pirosabb a bőr többi részénél, ezért a felső szemhéjad egész felületére vigyél fel bőrszínű szemhéjpúdert. Ez azért jobb, mint az alapozó, mert nem ül meg a redőkben.

 

4. lépés

Hangsúlyozd a szemed! Vékonyan húzd ki barna vagy fekete szemceruzával, vagy a szempillák tövét satírozd át egy semleges, nem feltűnő szemhéjpúderrel. A barna árnyalatai az összes szemszínhez passzolnak. Ha a szemceruzával nem tudsz egyenes vonalat húzni, akkor a felső szempillák tövébe rajzolj apró pontokat, szorosan egymás mellé. A hatás egybefüggő lesz. Az alsó szemhéjadat csak akkor szabad kihúzni, ha teljesen karikamentes vagy, mert a szemed alatti sötét árnyalat fáradttá teszi a tekintetet.

5. lépés

Következik a szempillaspirál. A pillák tövétől és a belső szemzugtól kifelé spirálozz. Ha összeragadnak a szálak, egy régi fogkefével vagy szempillafésűvel válaszd szét őket.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

Promóció

6. lépés

Egy nagy ecset segítségével vigyél fel a járomcsontodra rózsás árnyalatú arcpirosítót. Óvatosan bánj a pirosítóval, hogy természetes hatást keltsen. Szép szín a Bourjois Blush 48-as árnyalat (Cendre de rose brune).

7. lépés

Az ajkaidat csak egy kis ajakápolóval és szájfénnyel dobd fel.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük