6 szexi frizura, ami fiatalabbnak mutat
Így kérd a fodrászodtól!
Itt a változások ideje! Vágass dögös frizurát, és fiatalodj pár évet a fodrászszékben!

beauty and style
Top olvasott cikkek

Frizuráddal nemcsak előnyös arcvonásaidat hangsúlyozhatod, hanem a korodból is lecsíphetsz egy kicsit, de, ha rosszul választasz, akkor többnek is mutathat a valósnál. A hajad ugyanis nagyban hozzájárul ahhoz, hogy hány évesnek néznek.

Fiús fekete
Bájos romantikus

A hajszálak minősége és ápoltsága is fontos, azonban ezek sem lehelnek életet egy unalmas, semmilyen frizurába. Ismerd meg a legjobb fiatalító frizurákat, legyen rövid, félhosszú vagy akár hosszú a hajad.

Fényes és élénk

  • Mielőtt azonban bemutatnánk ezeket, nem árt néhány szót ejteni arról, hogyan lehet életteli a hajad.
  • Ápold a hajad a megfelelő samponnal. A legtöbb hajtípusra tökéletesen megfelel a normál hajra való változat. Ha mosás közben és utána durvának érzed a tapintását, akkor nem megfelelő a termék.
  • A hajszálak, bár már élettelenek, védelmet és táplálást igényelnek. Azonban nem szabad ezt sem túlzásba vinni. Felesleges minden hajmosás után balzsamot használni, heti egy hajpakolás bőven elég.
  • A fodrászt nem csupán akkor érdemes felkeresni, ha új frizurát szeretnél, hanem csupán egy kis frissítésért is, illetve azért, hogy megszabadítson a töredezett, seprűs hajvégektől.
  • Az élénk hajszín mindig fiatalabbnak mutatja viselőjét, ezért a hajfestékek és színezők jó szolgálatot tehetnek. Ha nem vagy híve a kemikáliáknak, alkalmazz hennát.

Milyen frizurát ajánl a szakértő?

Ha nem vagy biztos abban, hogy milyen vágás állna a legjobban, nézd meg videónkat, és tudd meg, mit mond Szabados Iréne mesterfodrász!

Rövid frizurák

Ha fiatalítani szeretnél magadon, esetleg hangsúlyozni, hogy még nem vagy 30, akkor válassz rövid frizurát. A fiús frizurák praktikusak, mégis nagyon szexisek. Fontos azonban, hogy az arcra irányítják a figyelmet, éppen ezért határozott, erős arcvonásokhoz érdemes választani a kurta frizurát. A hátul felnyírt, majd egy kicsit hosszabbodó frizura vagány csajoknak kifejezetten ajánlott. Kérd meg a fodrászodat, hogy kapja le hátul, körülbelül a tarkó közepéig, majd fokozatosan vágja hosszabbra. A hosszú szálak a fejtetőtől induljanak. Ezeket waxszal hangsúlyozhatod.

Ha kevésbé határozott, ugyanakkor feltűnő frizurát szeretnél, válaszd a harmincas évek bongyori divatját. A göndör haj mindig fiatalít viselőjén.

Félhosszú frizurák

Ebben a hajhosszban az a jó, hogy nőies, ugyanakkor kényelmes is, nem kell vele túl sokat babrálni, és a hajszálaknak sem árt.

Madonna is imádta
Huncut hullámok

Madonna is viselte a bal oldalon látható képet, és azt tudjuk, hogy ő aztán megszállottan hajszolja a fiatalságot. Az egyszerű, egyenes frizura titka a hangsúlyos frufruban rejlik. Mindenhol ugyanolyan hosszú. Ha ilyet szeretnél, akkor szerezz be mindenképpen egy hajvasalót, mert ez a frizura csak szögegyenes hajszálakból mutat jól.

A hatalmas hullámok és a huncut frufru nagyon bohémmá teszi viselőjét. Kérj laza hullámdauert a fodrásztól, és szerezz be egy diffúzoros hajszárítót és göndörítő hajvizet vagy habot, így pillanatok alatt elkészítheted otthon is.

Nem vagy biztos benne?
Ha új frizurát tervezel, de nem tudod, hogy illik-e hozzád, akkor próbáld ki online Frizurapróbánkat, ahol következmények nélkül változtathatod meg a frizurát és a színt.

Hosszú frizurák

A frufru az iskolás éveket idézi, a most nagyon divatos hangsúlyos változat, Lady Gaga találmánya remek választás, ha nőies, mégis fiatalos frizurát szeretnél. Csak akkor dönts emellett, ha megvan hozzá a kellő hajmennyiség.

Hangsúlyos frufru
Kevés hajból is jó

A jobb oldalon látható frizurához szerencsére nem kell hatalmas hajtömeg. A tépett fazon dússá teszi. Ebben a frizurában az a jó, hogy a választéktól függően fésülhetsz magadnak hosszú frufrut, de középen is elválaszthatod, ha úgy tartja kedved. Lófarok is köthető belőle természetesen, ami szintén fiatalabbnak mutat.

Ezt is szeretjük