Milyen az arcformád?
Ez a frizura áll a legrosszabbul
Ne csak azt mondd el a fodrásznak, hogy milyen hajat szeretnél, hanem azt is, hogy mi az, ami egyáltalán nem jöhet szóba!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A frizura az egyik fő meghatározója a megjelenésnek, ha a haj zsíros, vagy nem előnyös, akkor szinte mindegy, hogy mit visel az ember, ez az apróság fog feltűnni mindenkinek. Hogy milyen frizura áll jól, azt elsősorban az arcod határozza meg, hiszen a haj azt keretezi.

Széles archoz ne ilyen frizurát válassz!

Ezenkívül befolyásolhatja a magasságod és a testsúlyod is, ami elsőre talán furán hangozhat, mégis így van. A túl hosszú frizura az alacsonyakat összenyomja, míg a rövid, fiús frizura nem áll jól a nagyon vékonyaknak, mert túlzottan kisfiússá teszi a megjelenést.

Ha biztosra akarsz menni, akkor a fodrásznak ne csak azt magyarázd el, hogy milyen frizurát szeretnél, hanem azt is, hogy mi az, amit semmi esetre sem szeretnél a tükörben látni a vágás után. Ezzel segítheted a munkáját, és természetesen magadat is megvéded a csalódástól. Az alábbiakban eláruljuk, hogy milyen frizurát érdemes elkerülni, és azt is, hogy miért.

Túl széles arc

Ha erős arccsonttal és széles arccal rendelkezel, akkor ezeket függőleges vonalakkal kompenzálhatod, így olyan frizurát érdemes választani, mely picit nyújtja az arcot. Minden vízszintes vonal csak erősíti a természetes vonásokat, éppen ezért kerülendőek az éles, szemöldökvonalban vágott frufruk, illetve az olyan Kleopátra-frizura, mely csak a fülig ér. Ha ragaszkodsz a frufruhoz, akkor lágy esésűt válassz, amit féloldalasan tudsz a füled mellé vinni.

A túl rövid frizura sem ideális, mert túlzottan az arcra tereli a figyelmet. Ha a vonásaid élesek, akkor viszont egy huncut, rövid, göndör frizurával kompenzálhatsz.

A vállig érő vagy annál hosszabb haj lehet a jó, ami finoman omlik alá, és középen vagy kicsit féloldalt választódik el, ezzel kompenzálhatod az arc szélességét.

Széles archoz ideális
Javít a hosszúkás arcon
Kerek archoz nem jó
Magas homlok
Ha széles, magas homlokod van, akkor kerüld a szigorú lófarkat. Nem előnyös, ha semmi nem fedi a bőrt, és a hajhagymáknak sem tesz jót. A frufru természetesen segíthet ezen a problémán.

Túl kerek arc

Akár azért, mert van rajtad egy kis felesleg, akár azért, mert ezzel áldott meg a természet, kerek arcnál is érdemes olyan frizurát vágatni, melyben a függőleges vonalak a meghatározóak. A legjobb, ha a haj szögegyenes, amit könnyen elérhetsz egy hajvasalóval. A göndör fürtök kifejezetten előnytelenek a kerek arccal rendelkezőknek, ahogyan a Kleopátra-frizura is, mely keretbe foglalja az arcot. Ha azonban egyenesre vasalod, még jó is lehet.

A kerek arcúak legtöbbjének a fiús frizurák nagyon jól állnak, és nem is teszik túl szigorúvá az arcot, ami a keskeny arcformánál előfordulhat.

Mit mond a szakértő?

Ha érdekel, hogy arcodhoz milyen frizura illik a legjobban, nézd meg videónkat! Szabados Iréne mesterfodrász több évtizedes tapasztalatait osztja meg veled.

Túl hosszúkás arc

Míg a széles arcot függőleges vonalakkal lehet kompenzálni, addig a hosszúkás arcra csak ráerősítenek, így rendkívül előnytelen lehet egy ilyen frizura. A középen elválasztott, hosszú haj a legrosszabb választás. Nem kell lemondanod a nőies frizurákról, de mindenképpen vágass frufrut, akár nagyon éles vonalút.

A göndör haj mindenféle formában jót tehet a vonásoknak, legyen rövid vagy hosszú a haj. Csak akkor kell figyelni, ha túl sok hajad van, mert a nagy hajtömegben elveszhet az arc.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük