Az 5 legjobb alapozó
Szerintünk
Az alapozó sarkalatos kérdés, mert nehéz megtalálni a tökéleteset, és még nehezebb megtanulni rendesen használni. Mi ezeket választottuk.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A jó alapozó elengedhetetlen a jó sminkhez, nevéből is látszik, hogy ez adja az alapot az arc kikészítéséhez.

Van, akinek erősebben fedőre van szüksége, van akinek elég, ha leheletnyi réteg fedi az arcát. Néhány tippet azonban érdemes betartani.

  • Az alapozó soha ne legyen világosabb vagy sötétebb a bőröd színénél. Ne a kézfejeden nézd meg az árnyalatot, hanem a csuklód belső felén.
  • A legszebben nedves alapozószivaccsal lehet felvinni. Így könnyű eldolgozni, és ha a szivacs alapozótlan részeivel végignyomogatod az arcod a végén, akkor a csíkok is eltűnnek.
  • A kevesebb több. Ha túl sokat viszel fel, akkor nem eltüntetni, hanem kiemelni fogod a bőrhibákat.

Luca

Általában nem sminkelem magam, az alapozót is a karikák és a fáradtság jelei ellen használom. Erre viszont tökéletes a Max Factor Lasting Performance alapozója. Én a 102 pastelle árnyalatot használom.
Nem csomós, nem vastag, nem sűrű, de nem is túl folyós, nehéz belőle vakolatot rakni az arcra. Nem túl gyakorlott sminkelőként ezért szeretem különösen. A bőröm alapvetően száraz, és ez nem szárítja még tovább. Viszont jellemzően nincsenek látványos bőrproblémáim, tehát nem tudom, hogy a problémás bőrt mennyire fedi el.

Pálma

Számos alapozót kipróbáltam már, de valahogy egyik sem győzött meg, hiszen mindegyik olyan hatást keltett, mintha valami maszkot viselnék. Nem szellőztek, és a bőrömnek sem tettek jót. A Clinique Perfectly Real shade 08 alapozójára néhány hónapja akadtam rá, és egyelőre nagyon elégedett vagyok vele. Az arcbőröm vegyes típusú, a homlokomon például néha kifejezetten zsíros, és ezzel eddig egyik alapozó sem tudott mit kezdeni, de úgy tűnik, ez az alapozó állja a próbát. Jó érzés viselni is, mert tudom, hogy nem áll össze csíkokban az arcomon attól, hogy nem pókerarccal ülök egész nap. Felvinni is könnyű, akár kézzel is egyenletesen eloszlatható a bőrön. Ráadásul ez az első olyan termékcsalád, amelyben megtalálni azt az alapozót, amely pontosan az arcom színével megegyező árnyalatú. Bár nem olcsó, sokáig elég, és az említett tulajdonságai miatt megéri.

Juli

Nagyon szeretem a csillogó dolgokat és megörültem, amikor ajándékba kaptam egy diszkréten csillámos alapozót. Dianne Brill egyébként is különleges termékekkel áll elő, az alapozóra először azt hittem, hogy süti. A dobozban lapult még egy alapozó ecset is. Az alapozóban édesvízi gyöngy kivonat van. Könnyű az alkalmazása, amit az ecsettel még könnyebbé és élvezetesebbé tettek. Órák múlva is tökéletes a hatása, és sok más alapozóval szemben nem kezd el tőle fényleni a bőröm. Eleinte kicsit féltem attól, hogy enyhe púder illata, illetve az illatanyag allergiát fog kiváltani, de nem így történt. Így a csodás illat plusz élvezetet hoz a reggeli sminkelés rutinjába!

Judit

Én is a Clinique-re szavazok. Clinique – Superfit Makeup. Nem zsíros a hatása, jól fed, de nem túl feltűnő, kivételesen hosszan tartó. Sajnos viszont elég drága. Általában nem használom az egész arcomra, csak a szemhéjamra, ha kifestem a szememet. Mivel itt könnyen összegyűlik, összegyűrődik a festék, örülök, hogy ez a márka nem csinál ilyesmit. Alapozó szivaccsal viszem fel, és teszem egyenletessé. A 05-ös árnyalatot használom.

Ági

Télen szinte állandóan viselek alapozót. A bőröm vékony, és az alapozó megvédi az időjárás viszontagságaitól. Nehezen találtam rá az ideális alapozóra, mert a bőröm nagyon fehér, télen pedig sápadt. Így olyat kerestem, ami amellett, hogy nem sötétebb a bőrömnél, nem is tesz még sápadtabbá. A L'oreal Accord Parfait alapozó R1-es árnyalata mellett kötöttem ki, és ezt használom már jó ideje. Vizes szivaccsal szoktam felvinni, így nem lesz vastag, ugyanakkor nagyon jól fed. A szemem alá viszont nem ezt használom, mert nagyon apró fényvisszaverő pigmentek vannak benne, amik megülnek az apró szarkalábakban, és mélyebbé teszik azokat.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük