5 nagyon ciki sminkbaki
Mindenki szeretné kihozni magából a legtöbbet, és manapság ez nem is nehéz. Van, aki ezt túlzásba is viszi. Mire figyelj, hogy ne a délutáni matiné bohócának tűnj?

beauty and style
Top olvasott cikkek

Szájkontúr, rúzs, pirosító

10 éve nagy divat volt az erős barna szájkontúr, és sajnos még ma is látni nőket, akik mintha belecsókoltak volna a kipufogóba. A szájkontúr javításra és körvonalazásra való, nem pedig kihangsúlyozásra!

Az a rúzs dolga. Válassz semleges vagy a rúzzsal megegyező színű szájkontúrt! Ne akard nagyon átalakítani a szájformád, mert ahhoz profinak kell lenni, hogy természetes eredményt érj el.

A sötét, drámai rúzsok telt ajkakon állnak jól. Ha a természet nem ajándékozott neked is olyan szájat, mint Angelina Jolie-nak, akkor természetes, barnás, rózsaszínes árnyalatokat válassz, hogy ne tűnjön keskenyebbnek a szád.
Óvatosan a pirosítóval! Dolgozd el alaposan, és vigyázz, hogy ne úgy nézz ki, mint egy rokokó baba, hiszen a cél a természetesség!

Szemöldök

Egyre több nő arcán díszeleg tetovált szemöldök. Te soha ne tetováltasd! Kevés az olyan szakember, aki szép szemöldököt tud varázsolni az arcodra. Ráadásul soha nem kelthet természetes hatást! Ha gyatra az eredmény, akkor sajnos nincs pardon.

Bár nem permanens festéket használnak, jó ideig tart, amíg eltűnik a remekmű. Arról nem is beszélve, hogy a fekete festék egy idő után áttűnik zöldesbe.

Az arc és az ízlés pedig változik, és nem biztos, hogy amit most szépnek találsz, azt két év múlva is annak fogod. Ha nem áldott meg a természet dús, jól alakítható szemöldökkel, akkor se a szimpla tetoválás mellett dönts. Ma már nálunk is van egyfajta alátetoválás, amikor a valódi szálaktól és színtől nem fosztanak meg.

Szempillaspirál

Bár az első egy órában ártatlan tekintettel pillogsz a világba, ha az alsó pillasort is kifested, a nap végére maszatos és füstös lesz a szemed alatti terület, ami messziről óriási karikáknak fog tűnni.

A spirálozás mindig a sminkelés utolsó lépése legyen. Mielőtt felvinnéd egy szempillakefével vagy régi fogkefével fésüld át a pillákat. Így az esetleg lepergett vagy rákenődött szemhéjfesték lejön, a szempillád pedig nem lesz csomós.

Alapozó

Az alapozó kendőzésre, a hibák korrigálására és az egységes arcszín megteremtésére szolgál. Ez az egységes szín a saját arcszíned legyen, és ne két árnyalattal sötétebb. Ettől nem lesz napbarnította hatású!
Ha alapozót és korrektort vásárolsz, akkor a tesztert a hüvelykujjad alatti dombocskára kend! Arra is érdmes odafigyelni, hogy a legtöbb alapozó a nap folyamán egy árnyalatot még sötétedik.

Instagram vs. valóság - A csillámpor alatti igazságról őszintén

A Femina Klub februári vendége Kajdi Csaba modellügynökség tulajdonos, influenszer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között  arról beszélget, hogyan befolyásolja az emberek önképét a közösségi média, milyen árnyoldalai vannak a modellkedésnek, illetve mennyit számít a forma (szépség) mögötti tartalom (személyiség) a siker elérésében?

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. február 27. 18 óra

Helyszín: József Attila Színház

PromócióA másik bűnöcske a vakolás. Az alapozó ne látszódjon, csak neked kell tudni, hogy rajtad van! Ha túl vastag, akkor kihangsúlyozza és látványossá teszi még a legapróbb ráncokat is. A legjobb, ha az alapozót nedves sminkszivaccsal viszed fel, így könnyebb eldolgozni. Az alapozást pedig ne hagyd abba az álladnál, hanem vidd le az állkapocscsont alá.

Ha túl sok

Vegyél figyelembe egy alapszabályt: vagy a szem, vagy a száj. Csak az egyiket hangsúlyozd, különben túl erős és közönséges hatást érsz el. Ez nem azt jelenti, hogy ne használhatnál egy kevés szájfényt vagy szemceruzát, de itt állj is meg.

Szintén érdemes megfogadni a napszaknak megfelelő smink viselését. Lehet, hogy igézőnek tűnik a vastag fekete kontúr, de ne csépeld el nappalra, inkább villogj vele este a megfelelő alkalomkor.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük