Kis cici, nagy cici, szép cici

Ha elkél egy kis segítség, hogy dekoltázsod és melled még csábítóbb legyen, itt az ideje, hogy megismerd a 4 mellszépítő alapkezelést.

Nem csupán arcodnak van szüksége a rendszeres törődésre, hanem nyakad és dekoltázsod is megkívánja. Fontos, hogy az ápolókrémet - akárcsak arcod esetében - alapos tisztítás után vidd fel.

Ha a krémet túl sűrűn kented fel, a felesleget húsz perc elteltével távolítsd el, különben a krém egész éjszaka - tehát hosszú időn át - maszkhatást fejt ki. Márpedig a tartós vérbőség a véredények elernyedéséhez vezet, ami öregíti a bőrt.

Kezdj a nyakkal!

A nyak rendkívül érzékeny bőrét feszessé teszik, és felfrissítik a pakolások. A gyűrött, kissé petyhüdt nyakbőrnek különösen jó szolgálatot tesz az eukaliptusz-pakolás.

Hogyan készítsd el a pakolást?

Forró vízhez adj tíz csepp eukaliptuszolajat, majd márts meg benne egy kendőt. Csavard ki a kendőt, és még forrón helyezd a nyakadra. A meleg hatására megnyílnak a pórusok, és könnyebben felszívódik az olaj. Alaposan tekerd körül még egy törölközővel.

Feküdj hanyatt, és hagyd hatni a gőzölgő meleget 10-12 percig. Ezután távolítsd el a borogatást, és krémezd át a nyak bőrét alulról felfelé irányuló mozdulatokkal.

Ezt a pakolást ne alkalmazd túl gyakran, mert a gyakori meleg hatására könnyen megereszkedik a bőr. Kéthetente alkalmazva azonban kifejezetten jótékony hatású.

Jöjjön a mell

A mell ápolását kezdd hideg víz használatával. Ha azt szeretnéd, hogy hatékony legyen a feszességet elősegítő szer, akkor a víz legyen olyan hideg, amilyet csak elbírsz viselni. Lehetőség szerint alkalmazd reggel és este is. Fontos, hogy a mell érzékeny szövete megmaradjon erőteljesnek és rugalmasnak, ehhez pedig az szükséges, hogy vérellátása kiváló legyen. Erről gondoskodik megmosáskor a hideginger. Folyóvíz alatt mosdókesztyűvel öblítsd le melled 2-3 percig, alulról fölfelé, majd oldalt körös-körül, végül dekoltázsodnál.

Fontos!
Ha meleg fürdőt veszel, azt mindig hideg zuhannyal fejezd be.

Következő lépés a ledörzsölés

A ledörzsöléshez legalkalmasabb a citromlével vagy sóval elkevert víz. Hetente kétszer óvatosan dörzsöld le melledet. Mindig alulról kezdd, és körkörös mozdulatokkal haladj felfelé. A mell petyhüdtsége ellen kiváló ellenszer a hideg sós víz, mivel rendkívüli módon erősíti a szöveteket. Két deci hideg vízben keverj el egy evőkanál sót. Többet ne használj, mert a tömény oldat árt a bőrnek. Vigyázz, hogy a keverék ne érje a mellbimbókat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Miután leradíroztad, alaposan mosd le tiszta vízzel a bőröd, majd itasd fel a vizet. Ezután alaposan masszírozd dekoltázsod és nyakad bőrébe a hidratálókrémet.

Tipp!
Krém helyett használhatsz feszesítő hatású szőlőmagolajat, melyet bármelyik bioboltban beszerezhetsz. Nem kell hozzá semmit keverni, magában vidd fel a dekoltázsodra. Ha olajat használsz, akkor ne töröld le a vizet melledről és nyakadról, hanem azzal együtt masszírozd az érintett területbe.

Torna a mellizom megerősítésére

Tarts egy vastag könyvet a fejeden, és csinálj tíz térdhajlítást. Fejedet eközben tartsd egyenesen, nyomd ki a melled, és mindig egy bizonyos pontra összpontosítsd tekinteted. Ha a könyv a fejeden megbillenne, kezdd el még egyszer. Tízszer végezd el hibátlanul a gyakorlatot egymás után, mindennap. Rövid időn belül érezni és látni fogod a változást.

Ebben a cikkben nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük