Az 5 legjobb nyári ránctalanító tipp

Ha nem szeretnél összeaszott öregasszonynak látszani nyár végére, akkor kövesd tippjeinket, és őrizd meg bőröd egészségét és fiatalságát.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Megnövekedett antioxidáns-szükséglet

A napsugarak kellemesek is lehetnek a bőrön, de a testnek nagy mennyiségben nem tesznek jót. Bár a D-vitamin termeléséhez elengedhetetlen a napfény, nem árt vigyázni. A sugarak ugyanis extrém mértékben elszaporítják a szabadgyököket.

A szabadgyökök természetes mennyiségben a káros anyagokat hivatottak közömbösíteni. Ha azonban túl sok van belőlük, akkor az egészséges sejteket is rombolják. Ennek következtében felgyorsul a bőr öregedése.

Figyelj arra, hogy az szabadgyökök romboló hatását közömbösítő antioxidánsokat fogyassz. Antioxidáns az összes vitamin, jó néhány nyomelem, a flavonoidok. Nem nagy ördöngösség tehát, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt. Különösen az A-vitamin bevitelére figyelj, ezt sötétzöld és narancssárga növényekből viheted be a szervezetbe.

Egészséges barnaság?

A bőrgyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy a barnaság voltaképpen nem az egészség jele, hanem egy vészreakció a test részéről, hasonlóan a lázhoz. A bőr a túltermelt festékanyaggal próbálja megvédeni magát az égető sugaraktól.

Persze szép az, ha az ember barna, és a nyárhoz hozzátartozik, de nem kell egy délután alatt csokibabává válnod. Hiába barnulsz könnyen, és nem égsz le soha, ennek nincs köze a bőr mélyebb rétegeiben elinduló káros folyamatokhoz, amik akár bőrrákhoz is vezetnek. Arról nem is beszélve, hogy a fotoöregedés ráncokat tesz az arcodra szexi szeplők helyett. Használj magas faktorú fényvédőt minden testrészedre, amit nap ér. Különösen az arcod és a dekoltázsod van veszélyben!

 

Kiszáradás

A meleg miatt a test nagymennyiségű vizet párologtat. Ha nem pótolod a nedvességet, akkor kiszárad a test, és ez a bőrön is meglátszik. A dehidratáció miatt a bőr felületén vékony ráncocskák jelennek meg, amitől az egy kissé szürkének hat.
Három módszer is a rendelkezésedre áll, hogy kiküszöböld a problémát. Az első természetesen az elegendő folyadékfogyasztás. Ez nyáron két és három liternyi folyadékot jelent, testalkattól és fizikai aktivitástól függően.

Készíthetsz pakolást is, melyet az arcra és a dekoltázsra vigyél fel. Szinte bármilyen lédús gyümölcs megteszi egy kis joghurttal keverve, de a legjobb mégis a szőlő, ami védő polifenolokat is tartalmaz. Hagyd fent a keveréket a megtisztított bőrön, majd mosd le.

Napközben pedig jó, ha magadnál tartasz valamilyen pumpás vízkészítményt vagy könnyű hidratálókrémet, amit smink fölé is fel tudsz vinni. A legegyszerűbb persze, ha az ásványvizes palackból permetezel az arcodra, ha szükséges.

 

Belső erősítés

A különböző barnaságot elősegítő étrendkiegészítő készítmények nemcsak szebb színt biztosítanak, hanem emelik kicsit a bőr ellenálló-képességét. Mindegyikben sok A-vitamin található, ami ráadásul az egyik legerősebb ránctalanító is egyben. Ez természetesen nem pótolja a fényvédőket, mert önmagában nem nyújt védelmet a napsugarak ellen.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szarkalábak

Ha süt a nap, akár szórtan is, tegyél fel napszemüveget. Nemcsak azért, hogy a szemedet óvd az erős napfénytől, hanem azért is, hogy elkerüld a túlzott hunyorgást. A szem körül a legaktívabbak az izmok. A természetes mimika is többezer összehúzódást jelent, hátha még hunyorogsz, és összevonod a szemöldököd, hogy láss valamit a nagy világosságban.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük