Az 5 legjobb nyári ránctalanító tipp

Ha nem szeretnél összeaszott öregasszonynak látszani nyár végére, akkor kövesd tippjeinket, és őrizd meg bőröd egészségét és fiatalságát.

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Megnövekedett antioxidáns-szükséglet

A napsugarak kellemesek is lehetnek a bőrön, de a testnek nagy mennyiségben nem tesznek jót. Bár a D-vitamin termeléséhez elengedhetetlen a napfény, nem árt vigyázni. A sugarak ugyanis extrém mértékben elszaporítják a szabadgyököket.

A szabadgyökök természetes mennyiségben a káros anyagokat hivatottak közömbösíteni. Ha azonban túl sok van belőlük, akkor az egészséges sejteket is rombolják. Ennek következtében felgyorsul a bőr öregedése.

Figyelj arra, hogy az szabadgyökök romboló hatását közömbösítő antioxidánsokat fogyassz. Antioxidáns az összes vitamin, jó néhány nyomelem, a flavonoidok. Nem nagy ördöngösség tehát, fogyassz sok zöldséget és gyümölcsöt. Különösen az A-vitamin bevitelére figyelj, ezt sötétzöld és narancssárga növényekből viheted be a szervezetbe.

Egészséges barnaság?

A bőrgyógyászok arra hívják fel a figyelmet, hogy a barnaság voltaképpen nem az egészség jele, hanem egy vészreakció a test részéről, hasonlóan a lázhoz. A bőr a túltermelt festékanyaggal próbálja megvédeni magát az égető sugaraktól.

Persze szép az, ha az ember barna, és a nyárhoz hozzátartozik, de nem kell egy délután alatt csokibabává válnod. Hiába barnulsz könnyen, és nem égsz le soha, ennek nincs köze a bőr mélyebb rétegeiben elinduló káros folyamatokhoz, amik akár bőrrákhoz is vezetnek. Arról nem is beszélve, hogy a fotoöregedés ráncokat tesz az arcodra szexi szeplők helyett. Használj magas faktorú fényvédőt minden testrészedre, amit nap ér. Különösen az arcod és a dekoltázsod van veszélyben!

 

Kiszáradás

A meleg miatt a test nagymennyiségű vizet párologtat. Ha nem pótolod a nedvességet, akkor kiszárad a test, és ez a bőrön is meglátszik. A dehidratáció miatt a bőr felületén vékony ráncocskák jelennek meg, amitől az egy kissé szürkének hat.
Három módszer is a rendelkezésedre áll, hogy kiküszöböld a problémát. Az első természetesen az elegendő folyadékfogyasztás. Ez nyáron két és három liternyi folyadékot jelent, testalkattól és fizikai aktivitástól függően.

Készíthetsz pakolást is, melyet az arcra és a dekoltázsra vigyél fel. Szinte bármilyen lédús gyümölcs megteszi egy kis joghurttal keverve, de a legjobb mégis a szőlő, ami védő polifenolokat is tartalmaz. Hagyd fent a keveréket a megtisztított bőrön, majd mosd le.

Napközben pedig jó, ha magadnál tartasz valamilyen pumpás vízkészítményt vagy könnyű hidratálókrémet, amit smink fölé is fel tudsz vinni. A legegyszerűbb persze, ha az ásványvizes palackból permetezel az arcodra, ha szükséges.

 

Belső erősítés

A különböző barnaságot elősegítő étrendkiegészítő készítmények nemcsak szebb színt biztosítanak, hanem emelik kicsit a bőr ellenálló-képességét. Mindegyikben sok A-vitamin található, ami ráadásul az egyik legerősebb ránctalanító is egyben. Ez természetesen nem pótolja a fényvédőket, mert önmagában nem nyújt védelmet a napsugarak ellen.

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Szarkalábak

Ha süt a nap, akár szórtan is, tegyél fel napszemüveget. Nemcsak azért, hogy a szemedet óvd az erős napfénytől, hanem azért is, hogy elkerüld a túlzott hunyorgást. A szem körül a legaktívabbak az izmok. A természetes mimika is többezer összehúzódást jelent, hátha még hunyorogsz, és összevonod a szemöldököd, hogy láss valamit a nagy világosságban.

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük