3 frizura, ami dúsnak láttatja a hajad
Egy jó vágás csodákat művelhet a hajaddal, ahogyan egy hozzád nem illő frizura tönkreteheti a megjelenésedet.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkérdezünk egy nőt, hogy milyen hajat is szeretne, akkor a válasz a legtöbb esetben az lesz, hogy többet. Persze vannak olyan szerencsések, akik olyan sok hajjal rendelkeznek, hogy azt ritkítani kell. Ha te nem ebbe a csoportba tartozol, akkor valószínűleg reggelente a leghatékonyabbnak kikiáltott hajdúsító, tömegnövelő habokat, vizeket, zseléket használod.

Ennél egyszerűbb és tartósabb megoldás, ha olyan frizurát választasz, ami megnöveli - legalábbis optikailag - a hajtömeget.

Emellett lehetőség van arra is, hogy tényleg több hajad legyen, de a hajdúsító és hajhosszabbító módszereknek megvannak a hátrányai. És vannak olyan frizurák is, melyek nemhogy többnek mutatják, hanem egyenesen felhívják a figyelmet a kevés hajra.

Dúsító frizurák

Bodrosan

A göndör haj - legyen akármilyen a frizurád - hat a legtöbbnek. A kunkori tincsek dúsnak mutatják a frizurádat. Ha nem is kaptál hullámokat a természettől, könnyen megoldható, hogy neked is pajkos és eredeti fürtjeid legyenek. A legegyszerűbb és legkímélőbb, ha vásárolsz pár hajcsavarót, és törülközőszárazon feltekered a hajad, lefújod egy kis hajvízzel, majd megszárítod.
Így láthatod, hogy is áll. A módszer hátránya, hogy az eredmény nem biztos, hogy tökéletes, amennyiben nem vagy profi fodrász.
Használhatsz hajsütővasat is, de nem árt, ha figyelembe veszed, hogy ez károsítja, szárítja a hajat, így rendszeresen ne alkalmazd.

Ha megtetszett a göndör frizura, akkor véglegesítheted. A dauer ma már közel sem olyan károsító, mint régen.

Bár alapvetően avatkozik be a haj szerkezetébe, ha utána odafigyelsz rá, és rendszeresen ápolod, akkor nem okozhat problémát. A tartós hullám, ahogy régen nevezték, igencsak kiszárítja a hajat, ezért hetente egyszer mindenképpen tegyél fel tápláló pakolást.

Alányírva

Hosszú hajnál alkalmazható az a technika, melynél a haj legfelső rétege alatt rövidebb tincseket vág a fodrász. Ezek megtartják a külső hajszálakat, és a haj nem lappad le. Ha már régen voltál fodrásznál, és a hajad nem úgy viselkedik, ahogy szeretnéd, akkor mindenképpen érdemes egy egészségügyi vágásra bejelentkezni a fodrászhoz. A rövidebb hajszálak nem befolyásolják az összképet, egy jó fodrász minden frizuránál alányír, legyen szó Kleopátrásról, félhosszúról vagy lépcsőzetesről.

Lépcsőzetes

Jennifer Aniston hozta divatba, jobban mondva a fodrásza, és sikere azóta is töretlen. A lépcsőzetesen vágott frizuránál is használják az alányírást. Az oldalsó, illetve felső, rövidebb tincsek testet adnak a hajnak. A frufru, mely akár a füledig is leérhet, optikailag szintén növeli a haj tömegét. A lépcsőzetesen vágott hajnál lehet a legjobban játszani a színekkel, a melírozással, ami szintén dúsíthatja a hajat.
 

Hajhosszabbítás
Ma már nem is annyira meglepő, ha egyik napról a másikra fél métert nő a haj, hiszen több módszer is van a mesterséges hosszabbításra: csomózás, ragasztás, hajbevarrás. Az eredmény meglepő és szép lehet, de a hajat rendkívüli módon károsítja. A hajhagymák ugyanis nagy terhelésnek vannak kitéve, mivel meg kell tartaniuk a vendéghajat is, és az illesztésnél is kopik a haj, akár ragasztják, akár csomózzák. Lehet, hogy bizonyos ideig dús hajkoronával pompázhatsz, de mérlegeld, hogy megéri-e, ha később még kevesebb hajad lesz.

Amit inkább ne

Egyenesen

Nagy divat a vasalt, szögegyenes haj. Nos, ha a tiédnek nincs tartása, tömege, akkor nem ajánljuk, mert lelapulhat, és a kihúzott tincsek még a meglévőnél is kevesebbnek mutathatják a hajadat. A kihúzott haj akkor szép, ha sok van belőle.

Trendi, de nem sok

Röviden

A tüsi haj elsőre jó ötletnek tűnhet, hiszen, ha felborzolod, eláll a fejtől, és nagy lesz a hajad. Viszont előfordulhat, hogy előcsillan a fejbőröd, vagy, ha nem is csillan, meglátszik, mivel a hajszálak nem simulnak a fejbőrre.

Ezt is szeretjük