6 frizura, ami dúsabbnak mutatja a hajad

Képekkel a fodrászodnak

Ha gyakran lelapul a hajad, akkor vágass olyan frizurát, mellyel többnek tűnik a hajtömeg.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

A frizurakérdés igencsak központi minden nő életében, a dús haj pedig nagy álom, ami sajnos csak keveseknek adatik meg. Különböző trükkökkel azonban elérhető, hogy a hajtömeg többnek látsszon, és ténylegesen is meg lehet oldani.

32 szexi frizura 16 szexi színésznőn

Nézegess képeket!

Elolvasom

A hajhosszabbítás azonban nem tesz jót a valódi hajnak, a hajhagymák elgyengülhetnek, a hajszálak pedig károsodnak, így lehet, hogy egy ideig csodás hajkoronával szaladgál valaki, de aztán a póthaj lekerül a fejről, és az eredmény szinte biztos, hogy nem lesz szívderítő.

A póthajon túl is kínálkozik megoldás, használhatsz dúsító termékeket, és a fodrászoddal is megkonzultálhatod a dolgot.

Dúsító frizurák

Több olyan trükk is van, mellyel optikailag növelheted a hajtömeget. Egyrészt néhány vágástechnika segíthet, másrészt a jó öreg dauer. A kettőt természetesen ötvözni is lehet. Mindenképpen konzultálj a fodrásszal, hogy ő javasolja-e az utóbbit. Ha ugyanis a hajszálaid nem erősek, akkor lehet, hogy lebeszél róla, mert nem éppen kímélő megoldás.

Göndöríts!

Ha a hajszálaid alkalmasak arra, hogy bebodorítsák őket, az jó hír, mert a göndör frizura mindennél dúsabbnak néz ki. Felejtsd el a puli-dauert, ma már lágyan csavarodó fürtöket kapsz.

A göndörség ráadásul nagyon szexi, huncut lány lehetsz az új frizurával. Elsőként mindenképpen otthon próbáld ki, egyszerű hajcsavaróval vagy sütővassal. Nézd meg, mekkora hullámok állnak a legjobban, a laza vagy az egészen bongyori. Jó hír a rövid hajúaknak, hogy nekik is nagyon jól állhat a játékos frizura. Ráadásul most ki is tűnhetsz vele a tömegből, hiszen inkább a hajvasalók élik víg napjaikat.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha nem szeretnéd az egész frizurádat megváltoztatni, akkor próbáld ki a hajtőemelő dauert vagy a volumennövelő hullámokat. Az előbbinél csak négy-öt centit göndörítenek, és az eredmény tartós, az utóbbinál az egészet lazán hullámossá teszik, ami nyolc-tíz hétig marad meg a hajban.

Tipp
A melírozás is dúsnak mutathatja a hajat, ahogyan a frufru is nyerő. Ennek nem kell élesnek lennie, leomolhat az arcod mellett is.

Tartás a hajnak

A lapos, könnyen összeeső haj mindig kevesebbnek hat, mert a szálak a fejre tapadnak. Tartás adható neki különböző termékekkel, dúsító habokkal vagy folyadékkal, de még jobb, ha a frizura tartja saját magát.

Ehhez az kell, hogy a haj felülete alatt rövidebb szálak legyenek, melyek tartják, és feljebb nyomják a felsőbb szálakat. A hosszú, egyenes haj ezért tűnik sokszor laposnak és kevésnek.

A félhosszú, de a rövid hajnál is hatásos lehet az alávágott frizura. De a szárítással is sokat segíthetsz: ha megemeled a hajtöveket, és a fejtetőre merőlegesen szárítod, esetleg hullámokat teszel bele, dúsabbnak tűnik majd, mint akkor, ha kivasalod. A tüsi hajat azonban nem ajánljuk, ha nem rendelkezel elegendő mennyiségűvel, mert a fejbőr kitűnhet alóla.

Ha szeretnéd kipróbálni büntetlenül, hogyan is áll egy fazon vagy hajszín, akkor kattints a Frizurapróbára, töltsd fel a fotódat, és böngéssz a hajak között.

Oroszlánsörény

Vagány lányoknak kifejezetten ajánlott a felül rövid, hátul hosszú haj, amit a fejtetőn és az arc körül felborzolnak. Ez a frizura amúgy remekül passzol a most oly divatos glam rock vonalba, arról nem is beszélve, hogy igencsak látványos.

Ha jó termékeket használsz, és alaposan összeborzolod a hajad, akkor a szénaboglya hatás érvényesül. Ezeket a frizurákat vékony szálú, gyenge hajból is el lehet készíteni, és kevés waxszal tartást is adhatsz.

OLVASD EL EZT IS!

hullamos
  • hajhullás
  • hajnövesztő

Hajnövesztő oldatok körképe

Ezt is szeretjük