10 leköszönő trend, aminek búcsút inthetsz
Megmutatjuk, mitől szabadulj meg, és segítünk listát készíteni, hogy mire lesz szükséged helyette! Légy naprakész a divatban!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A divat gyorsan változik, ha pedig egy nő a fejébe veszi, hogy utoléri, bizony fel kell vérteznie magát. Aggodalomra azonban semmi ok, mert nem kell fejvesztve körberohannod az üzleteket, hogy kisilabizáld, melyek az uralkodó trendek, és melyek azok, amiket már csak elvétve találhatsz a polcokon.

Először is, alaposan vedd szemügyre a szekrényed tartalmát! Az évszakváltás mindig jó alkalom egy kiadós selejtezésre - így még te sem csúsztál el vele -, ha fel akarod venni a divat ritmusát.

Segítségünkkel könnyedén megválhatsz azoktól a ruhadaraboktól, melyeknek a tervezők most egy időre stoptáblát mutattak, és helyet csinálhatsz az új kedvenceidnek, melyekről listát készítettünk neked.

Viszlát maxiruha, helló maxipóló!

A szeretett maxiruha lassan az ősz ködébe vész, és távozásával meg sem várja az első lehulló faleveleket. Szerepét kistestvérének adja át a porondon, mégpedig a maxipólónak.

Mivel szegről-végről rokonok, annyira nem lesz nagy a változás, sőt, így a búcsú sem okoz majd maradandó fájdalmat a maxi kedvelőinek. A nyár távozása azonban még nem kellő indok arra, hogy túladj régi ruhádon, hiszen megeshet, hogy jövőre ismét bekerül a divat vérkeringésébe.

Addig azonban szerezz be néhány hosszú fazonú pólót, amit blézerrel és rövid dzsekivel is viselhetsz.

Vedd rockosra a figurát!

Tavaly mindenki a pilótadzsekikért volt megőrülve, ám most kicsit vadabbra váltott a trend! A rövid fazon megmaradt, de sokkal vagányabb külsőre váltott. Ha mindenképp lépést szeretnél tartani a divattal, idejétmúlt kabátkáidat cseréld rockos bőr- vagy farmerdzsekire!

Ha farmer, legyen szakadt vagy márvány!

Sokféle farmerkoptatás létezik, és közülük mindig más-más variáció kerül előtérbe. Most, hogy a ’80-as évek trendjei ismét aranykorukat élik, a márványkoptatás is újra felütötte a fejét, és egyre több farmerról köszön rád vissza. A hanyag, már-már topis lazaság idén nagyobb szerepet kap a kelleténél, éppen ezért a szakadt farmerokon sem kell meglepődnöd. Ha nem áll tőled távol ez a stílus, akkor a szokványos koptatású farmercuccaidat cseréld le az extravagánsabb márványkoptatottra vagy szaggatottra.


Rojtok helyett szegecsek

A nyáron felkapott indián stílus az ősz beálltával szépen ellovagol a naplementében. Helyette mindenre szegecsek kerülnek, a táskáktól a bokacsizmákig, és még azon is túl, legyen szó övről, dzsekikről, blézerekről. Rajtad áll, melyiket újítod be magadnak közülük, de a rojtosat már ne vedd elő!

Férfiingben is lehetsz nőies!

A szexis és sikkes blúzocskákat egy időre lesöprik a színről a férfiingek. Amennyiben határozott egyéniség vagy, könnyedén ráérezhetsz erre a trendre, és még az is megeshet, hogy végleg megválsz a nőcisebb darabjaidtól. Ám nem muszáj teljesen androgün külsőt öltened, egy kis rafinériával, szűk nadrággal vagy leggings-szel nőiesebbé varázsolhatod a megjelenésedet.

Dobd el a puffost!

A puffos ujj sokáig húzta, ami azt illeti. Ám most fel kell vennie a versenyt a visszatérő válltöméssel, valamint az egyre hegyesebb vállmegoldásokkal. Úgy tűnik, hogy szegény puffos alul marad a csatában! Helyette válltöméses, férfiszabású blézerekkel, valamint ráncolt, hegyesített vállú dzsekikkel és zakókkal teheted hangsúlyossá a vállaidat.

Platformot a lábaid alá!

A telitalpú cipők is távozóban vannak, helyettük viselj platformos cipellőket és bokacsizmákat. Ha duplázni szeretnéd a trendeket, akkor még szegecseset is választhatsz!

Minél nagyobb, annál jobb!

A kis válltáska és a retikül valóban praktikus, de a divat szó szerint nagyot gondolt, és megnövelte a táskák méretét. Így aztán nem árt megválnod a kis mütyüröktől, majd beszerezned helyettük néhány hatalmas kézi- és válltáskát!

Maradj puritán!

Tavasszal és nyáron még tobzódtak a színek és a minták, ha azonban ruhákról van szó, ősztől a kevesebb lesz a több! A fodrokat és a színkavalkádot felváltják az egyszerű és egyszínű ruhák, melyek cseppet sem jelentenek egyet az unalommal. A tervezők is arra biztatnak, hogy sötét és puritán alapruhádat meglepően színes, vidám kiegészítőkkel dobd fel!

Élénk színek vagy őszi komorság?

A nyári hónapokat még a rikító neon- és fagylaltszínek uralták. Az ősz - mint minden évben - idén is meghozta a mélyebb tónusú, komorabb színeket. Annyi változás azonban felfedezhető, hogy nem kell majd tetőtől-talpig sötét ruhákba bújtatnod magad! A szürke, a bordó, a sötétkék és a fekete csak az alapszíneket képezik, melyeket megbolondíthatsz élénkebb, vibrálóbb árnyalatokkal, amik a kiegészítőkön kaptak helyet.

A lila tavaly óta szinte mindent beborított, de most felváltja helyét a bordó, úgyhogy ideje elbúcsúznod a padlizsántól. Arra nem biztatunk, hogy dobáld ki az összes lila holmit a szekrényedből, hiszen a pasztell változata idén is be-bekandikál a divatba, de ne halmozd nagyon, ahogy eddig!

Ezt is szeretjük