Csak 100 éves modellekkel dolgozik a fotós: az idős test szépségét mutatja meg képein

Idős korban is gyönyörű az emberi test, csak észre kell venni a szépségeit.

100 éves modellek képei
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Retikül
Ez is érdekelhet
Sóbors
Top olvasott cikkek

Szokták mondani, hogy a szépség múlandó - és ez valóban igaz is abban az esetben, ha szépség alatt csak a feszes, fiatal bőrt és az ősz szálaktól mentes hajkoronát értjük. Érdemes ebben az esetben más szemszögből nézni a dolgokat: a szépség nem múlik el, csak más formát ölt az idő előrehaladtával, de pont ez teszi az emberi testet olyan gyönyörűvé.

Egy fotós, Anastasia Pottinger az emberi testnek pont ezt a különleges varázsát szeretné bemutatni, hogy ráncokkal, őszülő hajjal is ugyanúgy meg lehet találni a szépséget bárkiben, ezért olyan modellekkel dolgozik, akik már átlépték a századik életévüket is.

Minden ránc egy külön történet

A fotósorozat ötlete onnan jött, hogy a művészt egy 101 éves hölgy kérte meg, hogy készítsen róla aktfotókat egy kikötéssel: ne legyen felismerhető a képeken. A fotóst ezután teljesen elvarázsolták a képek, hiszen kevés ilyen jellegű, profi felvétel készül a szép kort megélt emberekről, ezért úgy döntött, hogy másokat is felkeres, hogy álljanak modellt neki. A fekete-fehér képek még jobban átadják azt a szépséget, ami a fotósorozat célja is: megmutatni, hogy kortól független a szépség, hiszen az is gyönyörű, amikor az évek és az emlékek ráncokat hagynak az ember bőrén.

(Képek forrása: Instagram, Facebook)

Ezt is szeretjük