10 szívmelengető tanács 100 évesektől: a boldogság és az elégedettség nem ugyanaz
100 éves korára letisztul az emberben, hogy mik az igazán fontos dolgok az életben.

cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nem sokan mondhatják el magukról, hogy viszonylag egészségesen megérik a százéves kort. Akiknek ez sikerül, minden joga megvan ahhoz, hogy tanáccsal lássa el a fiatalabb generációkat.

Mivel rengeteg mindent megtapasztaltak már, pontosan tudják, mi az, amin nem éri meg annyit aggodalmaskodni, és mi az, amit nagy becsben kell tartani.

Nem csak jól csengő idézetek

Számos általános érvényű jótanács és életbölcsesség akad, de ezek mégis hitelesebbek, ha olyanoktól származnak, akik már nagyon sok mindent átéltek. A Mentalfloss és a Lifehack összeállításaiból válogattunk olyan útmutatásokat, melyek az élet minden területét lefedik: karriert, párkapcsolatot, egészséget, boldogságot.

Sokan hasonló javaslatokkal álltak elő: úgy tűnik, a legtöbb száz év körüli egyetért többek között abban, hogy nem szabad nyugdíjba vonulni 65 éves kor előtt, fontos, hogy az ember nyitott és aktív maradjon, és kimozduljon. Ezek testileg, lelkileg és szellemileg is fitten tartják őket. És ahogy egyikük remekül megfogalmazta: „az öregség nem betegség”, vagyis időskorban is tartogat szép élményeket az élet!

(Képek forrása: Getty Images)

Ezt is szeretjük