Foszlós házi zsúrkenyér
A házi zsúrkenyér a sütőből kivéve, melegen a legjobb. Ha még soha nem sütöttél kenyeret, kezdd ezzel!
Ráérős reggeleken indítsd a napot friss házi zsúrkenyérrel. Kívül ropogós, belül puha, és felveheti versenyt a pékségben készített kenyerekkel. Ebből szép, egyforma szeleteket tudsz vágni, így kiválóan alkalmas szendvics készítésére. Kard Éva receptjét jól tedd el!
Zsúrkenyér
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg búzaliszt
- 3 dl langyos víz
- 3 dkg friss élesztő
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 2 evőkanál olaj
- 2 teáskanál só
- 1 teáskanál kristálycukor
Elkészítés:
Morzsold langyos vízbe az élesztőt, és keverd alaposan össze. Szitáld egy tálba a kétféle lisztet, majd vegyítsd a cukorral és a sóval. Add hozzá a vízben elkevert élesztőt, az olajat, és robotgéppel vagy kenyérsütőgépben pár perc alatt dagaszd meg. Ezt a műveletet természetesen kézzel is végezheted, csak akkor jóval tovább tart. Ha a tészta homogén és szép fényes, tedd lisztezett tálba, takard le, majd meleg helyen bő egy óra alatt keleszd meg.
Amikor jócskán megnő, borítsd enyhén lisztezett felületre, és tenyérrel lapogasd el. A kenyér hossza körülbelül 40 centi legyen. Utána a tészta két oldalát hajtsd be, majd tekerd fel úgy, mintha bejglit készítenél. Egy gáztepsit bélelj ki sütőpapírral, keresztben helyezd rá a hosszúkás kenyeret. Takard le konyharuhával, és ismét keleszd 30 percig. Ezután éles késsel több helyen vágd be a tetejét, vízzel spricceld le a tésztát és a sütőpapírt is. Helyezd előmelegített sütőbe, és 220 fokon süsd körülbelül 30 perc alatt szép aranybarnára. A sütőből kivéve rakd rácsra a kenyeret, majd még egyszer spricceld le kevés vízzel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció