5 laktató, zsírégető leves

A diéta kellékei

A könnyű nyári levesek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, és felgyorsítják az anyagcserét. Ebédnek kiválóak, de vacsorára is fogyaszthatod őket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ezek a receptek olyan hozzávalókat tartalmaznak, melyek segítik az emésztést, így az egészséges anyagcsere-folyamatok beállításában is támogatást nyújtanak.

Ha nem is a fogyás a cél, akkor is érdemes őket fogyasztani, hiszen nagyon egészségesek.

Gyömbéres répaleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 zöldségleveskocka
  • 6 dl víz
  • bors
  • olívaolaj

Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.

Tedd bele a felkarikázott répát, párold még egy-két percig, majd morzsold bele a leveskockát, és öntsd fel vízzel. Amikor a répa megpuhult, turmixold pépesre a levest, majd hevítsd fel újra, sózd, borsozd, és reszelj bele még egy kis gyömbért. Tejszínnel díszítheted tálaláskor.

Paradicsomos zöldségleves

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej káposzta
  • 2-3 zellergyökér
  • 4 sárgarépa
  • petrezselyem

A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet keverd el fél liter vízben, és add hozzá a paradicsompürét. Aprítsd fel a zöldségeket, tedd fel főni vízben, és ízesítsd sóval. Amikor a zöldségek megfőttek, add hozzá a paradicsomos levet, és forralj rajta egyet.

Kókuszos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • fél teáskanál currypor
  • 1 erőspaprika
  • 2 dl kókusztej
  • 4 dl húsleves
  • 1 kis csokor menta
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • olívaolaj

Olívaolajon hirtelen pirítsd meg a felkockázott a húst a curryvel és a paprikával. Öntsd fel a húslevessel és a kókusztejjel, majd forrald össze. A bazsalikomot és a mentát vágd apróra, és a végén szórd bele a levesbe.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 leveskocka
  • szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj

Az olajon párold meg a karikákra vágott újhagymát, és futtasd meg rajta a pépesített fokhagymát. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele az apró rózsákra szedett karfiolt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy a karfiolt ellepje. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint szerecsendióval, majd fedő alatt forrald fel, és főzd puhára a karfiolt. Turmixold le, hogy homogén, selymes levest kapj.

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 2 cékla
  • 1 l víz
  • 2 húsleveskocka
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • citromlé
  • cukor vagy méz
  • bors
  • olívaolaj

Reszeld le a céklát. Ha el akarod kerülni, hogy citromlével kelljen mosogatni a kezedet, hogy megszabadulj az erős lila színtől, akkor használj gumikesztyűt. Olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lereszelt céklát. Pár percig párold ezt is, majd öntsd fel a vízzel. Morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára, majd turmixold le. Add hozzá a joghurtot, de ügyelj a hőkiegyenlítésre. Sózd, borsozd, majd ízlés szerint ízesítsd citromlével és cukorral vagy mézzel.

Ezt is szeretjük