5 laktató, zsírégető leves
A diéta kellékei
A könnyű nyári levesek nagyon kevés kalóriát tartalmaznak, és felgyorsítják az anyagcserét. Ebédnek kiválóak, de vacsorára is fogyaszthatod őket.

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Extra száraz kezeken teszteltük az SOS bőrspray-t: nem azt kaptuk, amit vártunk »

Farmerhatású manikűr pofonegyszerűen: különleges, és gyorsan elkészül »

Fényes és dús lesz, ha így egyenesíted ki a hullámos hajat! »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezek a receptek olyan hozzávalókat tartalmaznak, melyek segítik az emésztést, így az egészséges anyagcsere-folyamatok beállításában is támogatást nyújtanak.

Ha nem is a fogyás a cél, akkor is érdemes őket fogyasztani, hiszen nagyon egészségesek.

Gyömbéres répaleves

Hozzávalók:

  • 1 nagy hagyma
  • 2 evőkanál friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0,5 kg sárgarépa
  • 1 zöldségleveskocka
  • 6 dl víz
  • bors
  • olívaolaj

Olívaolajon párold meg az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a zúzott fokhagymát és a reszelt gyömbért.

Tedd bele a felkarikázott répát, párold még egy-két percig, majd morzsold bele a leveskockát, és öntsd fel vízzel. Amikor a répa megpuhult, turmixold pépesre a levest, majd hevítsd fel újra, sózd, borsozd, és reszelj bele még egy kis gyömbért. Tejszínnel díszítheted tálaláskor.

Paradicsomos zöldségleves

Hozzávalók:

  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej káposzta
  • 2-3 zellergyökér
  • 4 sárgarépa
  • petrezselyem

A zúzott fokhagymát és a felaprított petrezselymet keverd el fél liter vízben, és add hozzá a paradicsompürét. Aprítsd fel a zöldségeket, tedd fel főni vízben, és ízesítsd sóval. Amikor a zöldségek megfőttek, add hozzá a paradicsomos levet, és forralj rajta egyet.

Kókuszos csirkeleves

Hozzávalók:

  • 1 csirkemellfilé
  • fél teáskanál currypor
  • 1 erőspaprika
  • 2 dl kókusztej
  • 4 dl húsleves
  • 1 kis csokor menta
  • 1 kis csokor bazsalikom
  • olívaolaj

Olívaolajon hirtelen pirítsd meg a felkockázott a húst a curryvel és a paprikával. Öntsd fel a húslevessel és a kókusztejjel, majd forrald össze. A bazsalikomot és a mentát vágd apróra, és a végén szórd bele a levesbe.

Karfiolleves

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol
  • 2 szál újhagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 leveskocka
  • szerecsendió
  • bors
  • olívaolaj

Az olajon párold meg a karikákra vágott újhagymát, és futtasd meg rajta a pépesített fokhagymát. Morzsold bele a leveskockát, tedd bele az apró rózsákra szedett karfiolt, és öntsd fel annyi vízzel, hogy a karfiolt ellepje. Sózd, borsozd, fűszerezd ízlés szerint szerecsendióval, majd fedő alatt forrald fel, és főzd puhára a karfiolt. Turmixold le, hogy homogén, selymes levest kapj.

Céklaleves

Hozzávalók:

  • 2 cékla
  • 1 l víz
  • 2 húsleveskocka
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl joghurt
  • citromlé
  • cukor vagy méz
  • bors
  • olívaolaj

Reszeld le a céklát. Ha el akarod kerülni, hogy citromlével kelljen mosogatni a kezedet, hogy megszabadulj az erős lila színtől, akkor használj gumikesztyűt. Olajon párold üvegesre az apróra vágott hagymát, majd add hozzá a lereszelt céklát. Pár percig párold ezt is, majd öntsd fel a vízzel. Morzsold bele a leveskockát. Főzd puhára, majd turmixold le. Add hozzá a joghurtot, de ügyelj a hőkiegyenlítésre. Sózd, borsozd, majd ízlés szerint ízesítsd citromlével és cukorral vagy mézzel.

Blog.hu ajánló