Egyszerű zserbógolyók 20 perc alatt

Sütés nélküli csokis, diós csoda

Ha nincs időd a klasszikus zserbóra, ezzel helyettesítsd! Az íze nagyon hasonlít az eredetire.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Elképzelhetetlen az ünnepi készülődés zserbó nélkül? Ha nagyon megkívánod, de nincs kedved vagy lehetőséged elkészíteni a klasszikus változatot, dobd össze ezeket az isteni golyókat! A recept pofonegyszerű, ez azonban semmit sem von le a zserbógolyók élvezeti értékéből.

15775765 6222ceda5d0a8815ab8f9233f7be391a wm

Zserbógolyók

Hozzávalók 15 személyre

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor

Bevonat

  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a diót daráld le, rakd egy tálba, és adj hozzá annyi lekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd körülbelül egy  órára a hűtőbe, majd pihentetés után formázz belőle három-négy centi átmérőjű golyókat.

A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, keverj hozzá egy evőkanál olajat. A forró mázba villával mártsd be a golyókat, csepegtesd le, és rendezd egy tálcára. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejére szórhatsz még darált diót. Hideg helyen több napig is eláll, bár ez a veszély nem fenyeget.

15775769 c2cf5ccc9eb4115d93ec257c257ee083 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük