Egyszerű zserbógolyók 20 perc alatt
Ha nincs időd a klasszikus zserbóra, ezzel helyettesítsd! Az íze nagyon hasonlít az eredetire.

Elképzelhetetlen az ünnepi készülődés zserbó nélkül? Ha nagyon megkívánod, de nincs kedved vagy lehetőséged elkészíteni a klasszikus változatot, dobd össze ezeket az isteni golyókat! A recept pofonegyszerű, ez azonban semmit sem von le a zserbógolyók élvezeti értékéből.
Zserbógolyók
Hozzávalók 15 személyre
- 25 dkg háztartási keksz
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg baracklekvár
- 2 evőkanál porcukor
Bevonat
- 15 dkg étcsoki
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A kekszet és a diót daráld le, rakd egy tálba, és adj hozzá annyi lekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd körülbelül egy órára a hűtőbe, majd pihentetés után formázz belőle három-négy centi átmérőjű golyókat.
A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, keverj hozzá egy evőkanál olajat. A forró mázba villával mártsd be a golyókat, csepegtesd le, és rendezd egy tálcára. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejére szórhatsz még darált diót. Hideg helyen több napig is eláll, bár ez a veszély nem fenyeget.


Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept