Egyszerű zserbógolyók 20 perc alatt
Sütés nélküli csokis, diós csoda
Ha nincs időd a klasszikus zserbóra, ezzel helyettesítsd! Az íze nagyon hasonlít az eredetire.

Egyszerű zserbógolyók 20 perc alatt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Elképzelhetetlen az ünnepi készülődés zserbó nélkül? Ha nagyon megkívánod, de nincs kedved vagy lehetőséged elkészíteni a klasszikus változatot, dobd össze ezeket az isteni golyókat! A recept pofonegyszerű, ez azonban semmit sem von le a zserbógolyók élvezeti értékéből.

Zserbógolyók

Hozzávalók 15 személyre:

  • 25 dkg háztartási keksz
  • 20 dkg darált dió
  • 20 dkg baracklekvár
  • 2 evőkanál porcukor

Bevonat

  • 15 dkg étcsoki
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet és a diót daráld le, rakd egy tálba, és adj hozzá annyi lekvárt, hogy jól formázható masszát kapj. Tedd körülbelül egy  órára a hűtőbe, majd pihentetés után formázz belőle három-négy centi átmérőjű golyókat.

A mázhoz az étcsokit vízgőz felett olvaszd meg, keverj hozzá egy evőkanál olajat. A forró mázba villával mártsd be a golyókat, csepegtesd le, és rendezd egy tálcára. Tedd a hűtőbe, hogy megdermedjen. A tetejére szórhatsz még darált diót. Hideg helyen több napig is eláll, bár ez a veszély nem fenyeget.

Ezt is szeretjük