A hagyományos zsemlegombóc receptje - Remek köret szaftos húsok mellé

A hagyományos zsemlegombóc receptje - Remek köret szaftos húsok mellé
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne elégedj meg mindig a hagyományos körettel! Ha néha újítasz egy kicsit, mindenki nagyobb örömmel falatozza az ételt. A zsemlegombóc rengeteg módon variálható, ízesítheted hagymával, gombával, sajttal is. Ne csak a húsok mellé kínáld, mártásokhoz, sőt levesbe is isteni.

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 35 dkg liszt
  • 6 zsemle
  • 2 dl víz
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szikkadt zsemléket vágd fel körülbelül 1x1 centis kockákra, majd pirítsd meg kevés olajon pár perc alatt. Közben kevergesd meg. Dolgozd össze a tojással, a liszttel, a tejjel, az aprított petrezselyemmel, a sóval, a borssal, és önts hozzá annyi vizet, hogy a massza ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Végül szórd hozzá az apróra vágott petrezselymet.

Vizes kézzel formázz a masszából gombócokat. Forralj vizet, ha lobog, dobj hozzá sót, és rakd bele a gombócokat. Főzd meg körülbelül 10-15 perc alatt, majd teszteld, hogy elkészült-e. Végy ki egy gombócot, és vágd ketté. Ha homogén, szűrd le, csepegtesd le. Ellenkező esetben főzd még tovább. Tálalásig tartsd melegen. 

Blog.hu ajánló