Omlós, egészben sült, zsebes karaj: vele sül a köret is
Nem lesz a megszokott az egészben sült karaj, ha megtöltöd mindenféle finomsággal.

zsebes-karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A zsebes karaj olyan fenséges, hogy akár ünnepi ételként is számolhatsz vele. Érdemes a sütés előtti napon bepácolni a húst, hogy még jobban magába szívja a csodás ízeket. A zsebekbe bármit rejthetsz, zöldségeket, sajtot vagy akár krumplit is. Sütés közben locsolgasd a húst, hogy esélye se legyen kiszáradni! Használj bátran mirelit zöldbabot!

Zsebes karaj

Hozzávalók:

  • 1.5 kg karaj
  • 50 dkg zöldbab
  • 10 dkg olívabogyó
  • 0.5 dl olaj
  • 3 db paradicsom
  • 2 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A sertéskarajt alaposan öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Vékonyan kezdd szeletelni úgy, hogy alul ne vágd át teljesen. Így kapsz zsebeket. A páchoz az olajat keverd össze sóval, borssal, zúzott fokhagymával, rozmaringgal, kakukkfűvel. Kend be vele a húst, a zsebekbe is kerüljön a fűszeres keverékből. Ha van időd, tedd a hűtőbe egy-két órára.
 

Rakd a húst egy zsiradékkal kikent, tűzálló tálba, a zsebekbe pakolj paradicsomszeleteket és olívabogyót. Tedd a karaj mellé a zöldbabot. Locsold meg a maradék páclével, és önts a karaj alá egy deci vizet. Fóliázd le, és told forró sütőbe. Süsd 180 fokon körülbelül másfél órán át. Amikor a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg. Tálaláskor szórd meg aprított petrezselyemmel. 
A rozmaringos szűzpecsenyével is mindig biztos a siker. Csak arra vigyázz, hogy ne szárítsd ki! 

Ezt is szeretjük