Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb

Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.

Zöldségleves sajtgombóccal
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha szeretitek a zöldséglevest, most készítsd el kicsit másképp, sajtgombóccal! A sűrű gombócok igazán tartalmassá teszik, és az elkészítésük is nagyon egyszerű. Használj hozzá alaplevet, amiből mindig érdemes néhány adaggal tartanod a mélyhűtőben. Ha ilyened nincs, leveskockából is működhet, de úgy kevésbé vitamindús.

Zöldségleves sajtgombóccal

Hozzávalók 4 személyre

  • 7.5 dkg zöldborsó
  • 7.5 dkg zöldbab
  • 3 szál zellerzöld
  • 2 sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 1 fehérrépa
  • 1 liter alaplé
  • 1 hagyma
  • 0.5 zellergumó
  • bors
  • olaj

A sajtgombóchoz

  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg reszelt sajt
  • 1 tojás
  • 1 mokkáskanál tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a zöldségeket is tisztítsd meg, és amelyiket szükséges, kockázd fel. Add őket a hagymához, néhány percig pirítsd egybe, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, tedd bele az egészben hagyott zellerzöldet, és nagyjából 15 perc alatt főzd össze.

Amíg a zöldségek puhulnak, állítsd össze a gombócokat. A sajtot kis lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot, a tojást, végül annyi lisztet, hogy sűrű, jól formázható masszát kapj. Készíts belőle gombócokat, dobd őket a forrásban lévő levesbe, és három-négy perc alatt főzd puhára.

A májgaluska is finom, tartalmas levesbetét.

Így készül a legfinomabb májgaluska: gomba teszi különlegessé

A kedvelt levesbetét nem a megszokott módon készül, gomba teszi különlegessé, amelytől sokkal finomabb lesz.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük