Sűrű, tápláló zöldségleves sajtgombóccal: így még kiadósabb
Még finomabb a klasszikus zöldségleves, ha levesbetétként sajtgombócot főzöl hozzá.
Ha szeretitek a zöldséglevest, most készítsd el kicsit másképp, sajtgombóccal! A sűrű gombócok igazán tartalmassá teszik, és az elkészítésük is nagyon egyszerű. Használj hozzá alaplevet, amiből mindig érdemes néhány adaggal tartanod a mélyhűtőben. Ha ilyened nincs, leveskockából is működhet, de úgy kevésbé vitamindús.
Zöldségleves sajtgombóccal
Hozzávalók 4 személyre
- 7.5 dkg zöldborsó
- 7.5 dkg zöldbab
- 3 szál zellerzöld
- 2 sárgarépa
- 2 babérlevél
- 1 fehérrépa
- 1 liter alaplé
- 1 hagyma
- 0.5 zellergumó
- só
- bors
- olaj
A sajtgombóchoz
- 10 dkg liszt
- 5 dkg reszelt sajt
- 1 tojás
- 1 mokkáskanál tárkony
- só
- bors
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és olajon párold üvegesre. Közben a zöldségeket is tisztítsd meg, és amelyiket szükséges, kockázd fel. Add őket a hagymához, néhány percig pirítsd egybe, majd öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, tedd bele az egészben hagyott zellerzöldet, és nagyjából 15 perc alatt főzd össze.
Amíg a zöldségek puhulnak, állítsd össze a gombócokat. A sajtot kis lyukú reszelőn reszeld le. Add hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot, a tojást, végül annyi lisztet, hogy sűrű, jól formázható masszát kapj. Készíts belőle gombócokat, dobd őket a forrásban lévő levesbe, és három-négy perc alatt főzd puhára.
A májgaluska is finom, tartalmas levesbetét.
Így készül a legfinomabb májgaluska: gomba teszi különlegessé
A kedvelt levesbetét nem a megszokott módon készül, gomba teszi különlegessé, amelytől sokkal finomabb lesz.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció