Sűrű zöldségleves 30 perc alatt: szívesen szedsz belőle még egyszer
A zöldségleves könnyű felvezetője a többi fogásnak. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb lesz.

Sűrű zöldségleves 30 perc alatt: szívesen szedsz belőle még egyszer
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Játék közben tanul és fejlődik a gyerek - Ezt imádni fogja (x)

Milyen borhoz milyen falat illik? Profi borászoktól tudhatod meg (x)

Mutatós dekorációk egyszerű, kreatív ötletekből, hogy tavasz legyen az otthonodban (x)

Ez a lány szerelme levágott fejével táncolt - Itt nézheted meg (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez a legújabb frizuraőrület: a rózsakonty ilyen sokféle lehet »

2 házi testradír, amitől újjászületik a télen leharcolt bőr: kevés összetevőből »

Minden egy kollekcióban, amit a romantikus stílusról tudnod kell idén »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ebbe a tavaszváró zöldséglevesbe bármi mehet, amit a kamrádban vagy a hűtődben találsz. Persze szezonális zöldségekből a legfinomabb. Ha még laktatóbbá tennéd, főzz a levesbe tésztát, csipetkét. Elrontani nem tudod, és még gyorsan is végzel vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 4 rózsa karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat, a krumplit, a zellert és a hagymát pucold meg, a karfiolt szedd rózsákra, mosd meg jó alaposan, majd vágd fel tetszés szerint. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a zöldségeket, és pár percig kevergetve süsd. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. 
 

Főzd közepes lángon, fedő alatt körülbelül 15-20 percig. Amikor minden puha, szórd bele a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Főzd még pár percig, majd húzd le a kész levest a tűzről, pihentesd egy kicsit, és még forrón tálald. 

Blog.hu ajánló