Sűrű zöldségleves 30 perc alatt: szívesen szedsz belőle még egyszer
A zöldségleves könnyű felvezetője a többi fogásnak. Minél többféle zöldséget teszel bele, annál finomabb lesz.

Sűrű zöldségleves 30 perc alatt: szívesen szedsz belőle még egyszer
Ez is érdekelhet

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

Ingyen felfedezheted Budapest legendás helyeit: csak ez az egy dolog kell hozzá (x)

beauty and style

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

Így lesz fénylő és természetes hatású a bronzosító: a koszos hatásnak vége ezzel a trükkel »

A félvállas top a nyár alapdarabja: nőies és sikkes darabok körképe »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ebbe a tavaszváró zöldséglevesbe bármi mehet, amit a kamrádban vagy a hűtődben találsz. Persze szezonális zöldségekből a legfinomabb. Ha még laktatóbbá tennéd, főzz a levesbe tésztát, csipetkét. Elrontani nem tudod, és még gyorsan is végzel vele.

Zöldségesleves recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 1 bögre borsó
  • 4 rózsa karfiol
  • 1 db vöröshagyma
  • 0.5 db zeller
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A répákat, a krumplit, a zellert és a hagymát pucold meg, a karfiolt szedd rózsákra, mosd meg jó alaposan, majd vágd fel tetszés szerint. Egy lábosban hevíts olajat, rakd bele a zöldségeket, és pár percig kevergetve süsd. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. 
 

Főzd közepes lángon, fedő alatt körülbelül 15-20 percig. Amikor minden puha, szórd bele a borsót és az apróra vágott petrezselymet. Főzd még pár percig, majd húzd le a kész levest a tűzről, pihentesd egy kicsit, és még forrón tálald. 

Ezt is szeretjük