Soksajtos zöldséges lepény
Tökéletes vacsora hétköznapokra
A zöldséges lepény az egyik legjobb, amit leveles tésztából készíthetsz. Sajtos, krémes és ellenállhatatlan.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van a fagyasztódban leveles tészta, vedd elő, és süsd meg ezt az ínycsiklandó zöldséges lepényt. Kínálhatod salátával, de levesek, főzelékek mellé is kiváló. Kard Éva receptje.

Zöldséges lepény

Hozzávalók 16 darabhoz:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 cukkini
  • 10 dkg ricotta
  • 5 dkg mascarpone
  • 5 dkg sajt
  • 2 paradicsom
  • 2-3 szelet sonka
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A zsenge cukkinit vágd kisebb kockákra, a fokhagymát pedig nagyon apróra. Egy serpenyőben forrósíts olajat, majd add hozzá a feldarabolt cukkinit. Szórd meg sóval, őrölt borssal, keverd alaposan össze, és párold félig puhára. Ekkor rakd hozzá a fokhagymát, és még további négy-öt percig párold. A mascarponét, a ricottát, a reszelt sajtot és a tojást ízlés szerint sózd, majd óvatosan keverd hozzá a megpárolt cukkinit, és hagyd kihűlni.

Az előnyújtott leveles tésztát szobahőmérsékleten engedd fel. Ezután tekerd ki a papírból, majd vágd félbe, és helyezd az egyik részt a másik tetejére. Az így kapott tésztalapot negyedeld. Ezután a szélétől körülbelül egy centire, éles késsel vágd be kicsit a lapot. Az előzőleg elkészített cukkinis tölteléket kanalazd a tészta közepére, majd csipkedd rá a sonkát, és pakold meg a feldarabolt paradicsommal.

Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezd rá a lepényeket. Tedd a tepsit forró sütőbe, és 10-15 perc alatt süsd meg a tésztát szép pirosra, ropogósra. Tálalás előtt a lepényt hagyd kicsit hűlni.

Ezt is szeretjük