Zöldséges-tejszínes csirkemell
Így lesz finom szaftos a hús
A zöldséges-tejszínes csirkemell egyszerű, egészséges és zamatos fogás hétköznap estére.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A heti menü tervezésénél feltétlenül vedd figyelembe ezt a receptet is. Nagyon ízletes fogás. Köret nélkül is fogyasztható, de rizzsel vagy krumplipürével is kínálhatod. A zöldséges-tejszínes csirkemell mindenki tányérjáról gyorsan elfogy. Ha marad belőle, csomagolj másnap ebédre.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg gomba
  • 10 dkg mozzarella
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 cukkini
  • 1 sárgarépa
  • 1 póréhagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd kisebb kockákra, vagy csíkozd fel. Sózd, borsozd ízlés szerint, és hagyd kicsit állni, hogy az ízek jól átjárják a húst. Közben a fokhagymát vágd apróra, a póréhagymát karikázd fel. A sárgarépát és a gombát tisztítsd meg, és szeld fel tetszés szerint. A cukkinit is karikázd fel.

Hevíts olajat, dinszteld meg a hagymákat. Utána dobd bele a húst, és fehéredésig kevergesd, majd pirítsd meg. Szedd ki a csirkét, ugyanabba a zsiradékba rakd a sárgarépát, a gombát és a cukkinit. Szórj rá bazsalikomot, majd önts hozzá kevés vizet. Állandóan kevergetve párold körülbelül öt-hat percig.

Vajazz ki egy tepsit vagy tűzálló tálat. Rakd alulra a zöldséget, a cukkiniből hagyj ki néhány karikát. Pakold rá a húst, borítsd le tejszínnel, szórd meg reszelt sajttal, és díszítsd cukkinikarikákkal. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon körülbelül 20 perc alatt süsd rá a sajtot.

Ezt is szeretjük