Zöldségekkel sült, szaftos, omlós csirkemell: tárkonnyal megbolondítva még ízesebb
Ez tényleg fantasztikus ízkombináció! A csirkemell tárkonnyal, krumplival, friss zöldekkel csábító és könnyű fogás.

zoldseges-tarkonyos-csirkemell
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Mintás mintással? Ezt a szabályt kövesd, hogy nőies legyen az összhatás »

A legjobb micellás vizek körképe érzékeny, száraz bőrre »

Elfogadásra nevel a Barbie baba: sosem volt ennél fontosabb küldetése »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha gyorsan szeretnél valami igazán finomat összedobni, gondolj a zöldséges, tárkonyos csirkemellre. Serpenyőben gyorsan megpuhulnak és megpirulnak a hozzávalók. Mivel mindent egy edényben készítesz, nem kell utána sokat mosogatni. 

Zöldséges, tárkonyos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db csirkemell
  • 0.5 kg krumpli
  • 1 fej brokkoli
  • 1 bögre borsó
  • 1 db salátacukkini
  • 1 db póréhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál tárkony
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A brokkolit mosd meg, és szedd rózsáira. A krumplit pucold meg, és a cukkinivel együtt karikázd fel. Az olívaolajat öntsd egy serpenyőbe, majd hevítsd fel. Rakd bele az apróra vágott póréhagymát. Tedd hozzá a csirkemellet, és pirítsd meg mindkét oldalát. Dobd mellé a zöldségeket, és azokkal is süsd egy kicsit. Sózd, borsozd, majd önts hozzá kevés vizet.

Fedő alatt párolj puhára mindent körülbelül 15-20 perc alatt. A borsót csak az utolsó öt-tíz percre rakd a serpenyőbe. A végén szórd meg a húst és a zöldségeket tárkonnyal. 
A tárkony a csirkés ragulevest is feldobja. Olyan laktató, hogy utána már jöhet is a desszert. 

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük