Zöldséges, sajtos pite omlós, sós tésztában, 25 perc munkával
Készíts valami újat és finomat, a zöldséges-sajtos pite nem fog csalódást okozni!

zoldseges-pite
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sós pitét is sokféleképpen variálhatod, szinte bármilyen zöldséggel feldobhatod. Ha van időd, ne bolti tésztát használj, készítsd saját kezűleg. Finom omlós lesz, ha hideg vajjal, gyorsan dolgozol. A sós pite brokkolival, paradicsommal és sok sajttal csak jó lehet. Tálalás előtt finom joghurtos vagy tejfölös szósszal is leöntheted. 

Zöldséges, sajtos pite

Hozzávalók:

A tésztához

  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál

A töltelékhez

  • 1 db tojás
  • 2.5 dl tejföl
  • 0.5 fej brokkoli
  • 10 dkg sajt
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet szitáld egy tálba, keverd össze a sóval és a sütőporral, majd jól morzsold össze a felkockázott, hideg vajjal. Add hozzá a tojássárgáját, és annyi tejfölt, hogy összeálljon a tészta. Formázz belőle gombócot, és letakarva tedd a hűtőbe addig, amíg elkészíted a tölteléket.
A brokkolit szedd rózsáira, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd 10 percig. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot vágd fel tetszés szerint. A tejfölt keverd össze a tojással, és ízesítsd sóval, borssal.

 

A tésztát nyújtsd ki lisztezett felületen, és igazgasd egy vajjal kikent, liszttel megszórt piteformába. Villával szurkáld meg több helyen, és kend rá a tejfölös masszát. Rakd rá a brokkolit és a paradicsomot, majd reszeld rá a sajtot. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 30 perc alatt. Tálalás előtt bazsalikommal is megszórhatod. 

Az újhagymás-lazacos pite is fejedelmi, és egyáltalán nem bonyolult. Mindenképpen próbáld ki! 

Ezt is szeretjük