
Zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell: ropogós bundában a legfinomabb
A mindenféle zöldséggel töltött, göngyölt csirkemellet egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, ropogós bundában pedig különösen finom fogás.


Ha feldobnád valamivel a szokásos vasárnapi rántott húsos menüt, a zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell ideális választás. Mindenki szereti a panírozott húsételeket, kis sárgarépával, zöldborsóval, zöldbabbal és sok-sok krémesre olvadt sajttal megbolondítva pedig különösen ínycsiklandozó főételt készíthetsz.
Zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell
Hozzávalók
- 2 db csirkemellfilé
- 15 dkg trappista sajt
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zöldborsó
- 5 dkg zöldbab
- 5 evőkanál zsemlemorzsa
- 4 dkg liszt
- 3 db tojás
- 1 db sárgarépa
- 1 kis doboz morzsolt kukorica
- só
- bors
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A csirkemellet mosd meg, vágd nagyobb szeletekre, és enyhén klopfold ki. Sózd, borsozd, és tedd félre. A sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel, a zöldborsót és a zöldbabot is készítsd elő. A konzerv morzsolt kukoricát csepegtesd le. Kevés sós vízben párold puhára a zöldségkeveréket, majd szűrd le.
Amíg hűl, a sajtot reszeld le. Egy tálban keverd össze a kihűlt zöldséget a sajttal és a vajjal, majd a keveréket egyenlően oszd el a csirkemellszeleteken. Tekerd fel szorosan, és a hús mindkét végét tűzd össze hústűvel vagy fogpiszkálóval.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat. A hústekercseket panírozd be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, és süsd aranybarnára. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt vagy a fogpiszkálót.
Ha nem a megszokott módon szeretnéd panírozni a húst, itt találsz ötleteket alternatív vagy akár gluténmentes bundázásra is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció