Zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell: ropogós bundában a legfinomabb
A mindenféle zöldséggel töltött, göngyölt csirkemellet egyáltalán nem olyan bonyolult elkészíteni, ropogós bundában pedig különösen finom fogás.

gongyolt-toltott-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha feldobnád valamivel a szokásos vasárnapi rántott húsos menüt, a zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell ideális választás. Mindenki szereti a panírozott húsételeket, kis sárgarépával, zöldborsóval, zöldbabbal és sok-sok krémesre olvadt sajttal megbolondítva pedig különösen ínycsiklandozó főételt készíthetsz.

Zöldséges-sajtos göngyölt csirkemell

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg zöldbab
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 4 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 1 db sárgarépa
  • 1 kis doboz morzsolt kukorica
  • bors
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, vágd nagyobb szeletekre, és enyhén klopfold ki. Sózd, borsozd, és tedd félre. A sárgarépát pucold meg, és szeleteld fel, a zöldborsót és a zöldbabot is készítsd elő. A konzerv morzsolt kukoricát csepegtesd le. Kevés sós vízben párold puhára a zöldségkeveréket, majd szűrd le.


Amíg hűl, a sajtot reszeld le. Egy tálban keverd össze a kihűlt zöldséget a sajttal és a vajjal, majd a keveréket egyenlően oszd el a csirkemellszeleteken. Tekerd fel szorosan, és a hús mindkét végét tűzd össze hústűvel vagy fogpiszkálóval.
Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat. A hústekercseket panírozd be lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, és süsd aranybarnára. Tálalás előtt távolítsd el a hústűt vagy a fogpiszkálót.
Ha nem a megszokott módon szeretnéd panírozni a húst, itt találsz ötleteket alternatív vagy akár gluténmentes bundázásra is. 

Ezt is szeretjük