Zöldséges, rizses csirkemell - Egyedényes, gyors változat
Készítsd el egyszerűbben a rizses húst, és dobd fel zöldségekkel!
A menzán a rizses hús volt a kedvenced? Ezt a változatot még annál is jobban fogod szeretni! Szaftos, zöldséges, pikáns, nem vesz el sok idődet, és még a főzőcskézés utáni mosogatást is egyszerűen megúszod. Az egyik legjobb egytálétel, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz hozzá.

Zöldséges, rizses csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemellfilé
- 20 dkg rizs
- 20 dkg borsó
- 2 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 1 db paprika
- 1 teáskanál pirospaprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a paradicsomot és a paprikát pedig darabold fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd rá a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kevergesd, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A húst saját levében párold puhára, majd szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a jó alaposan megmosott rizst. Rakd hozzá a sárgarépát, önts hozzá körülbelül két deci vizet.
Közepes lángon, fedő alatt főzd körülbelül 20 percig. Közben többször kevergesd meg, nehogy leégjen, ha szükséges, pótold vízzel. Az utolsó 10 percben rakd hozzá a borsót is. Amikor minden puha, húzd le a tűzről. Pihentesd fedő alatt még 15-20 percig, majd tálald.
