Zöldséges, rizses csirkemell - Egyedényes, gyors változat
Készítsd el egyszerűbben a rizses húst, és dobd fel zöldségekkel!

Zöldséges, rizses csirkemell - Egyedényes, gyors változat
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Nem olyanok, mint a megszokott instaszelfik: gyönyörű képeket készített magáról a fotósnő »

Nincs nőiesebb viselet a pliszírozott szoknyánál: így viseld a szezon alapdarabjaival »

Az arcroller vagy a gua sha hatékonyabb? – Ez alapján válassz az arcmasszírozók közül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A menzán a rizses hús volt a kedvenced? Ezt a változatot még annál is jobban fogod szeretni! Szaftos, zöldséges, pikáns, nem vesz el sok idődet, és még a főzőcskézés utáni mosogatást is egyszerűen megúszod. Az egyik legjobb egytálétel, amiből mindenki szívesen szed még egy adagot. Szinte bármilyen zöldséget rakhatsz hozzá. 

Zöldséges, rizses csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 dkg rizs
  • 20 dkg borsó
  • 2 db paradicsom
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, mosd meg, a vöröshagymát vágd apróra, a paradicsomot és a paprikát pedig darabold fel. Egy lábosban hevíts kevés olajat, pirítsd meg rajta a vöröshagymát, nyomd hozzá a fokhagymát, és dobd rá a felkockázott csirkemellet. Fehéredésig kevergesd, majd sózd, borsozd ízlés szerint. A húst saját levében párold puhára, majd szórd meg pirospaprikával, tedd hozzá a jó alaposan megmosott rizst. Rakd hozzá a sárgarépát, önts hozzá körülbelül két deci vizet.

 

Közepes lángon, fedő alatt főzd körülbelül 20 percig. Közben többször kevergesd meg, nehogy leégjen, ha szükséges, pótold vízzel. Az utolsó 10 percben rakd hozzá a borsót is. Amikor minden puha, húzd le a tűzről. Pihentesd fedő alatt még 15-20 percig, majd tálald.

Ezt is szeretjük