Zöldséges rakott karaj besamellel és sajttal - A hússal együtt a köret is elkészül
Néhány jól összeválogatott zöldségből és a karajból jóízű fogás kerülhet az asztalra.

Zöldséges rakott karaj besamellel és sajttal - A hússal együtt a köret is elkészül
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nincs ötleted ebédre? Próbálkozz a laktató és ízletes zöldséges rakott karajjal! Nincs szükség extra hozzávalókra, a végeredmény mégis átlagon felüli. Ne spórolj a sajttal, szórj a húsra és a zöldségekre jó sokat! Érdemes egy kicsit előfőzni a hozzávalókat, így jócskán lerövidítheted a sütési időt.

Hozzávalók 4 személyre:

A rakottashoz

  • 70 dkg sertéskaraj
  • 50 dkg krumpli
  • 20 dkg sajt
  • 6 dl tej
  • 1 db zeller
  • 1 db brokkoli
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit héjában főzd nem egészen puhára körülbelül 15 perc alatt. Pucold meg, majd, amikor kihűl, vágd vékony karikákra. A brokkolit szedd rózsáira, rakd forrásban lévő vízbe, és főzd három-négy percig. Szűrd és csepegtesd le. A karajt mosd meg, és szeleteld fel vékonyan. Ha szükséges, kicsit klopfold ki, majd sózd és borsozd ízlés szerint. Kevés olajon süsd elő oldalanként három-három perc alatt. A maradék olajban párold meg a karikákra vágott hagymát és a vékonyra szelt zellert.
 

A besamelhez olvaszd meg a vajat, szórd rá a lisztet, és folyamatosan kevergesd addig, amíg világosbarna nem lesz. Öntsd hozzá a tejet, majd dolgozd simára, és főzd össze két perc alatt. Ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval.

Állítsd össze a rakottast. Egy tűzálló tálat kenj ki zsiradékkal, és rakj le egy sor zöldséget, majd pakolj rá húst. Önts rá besamelt. Rétegezd tovább, a tetejére zöldség kerüljön. Tedd rá a maradék besamelt, majd szórd meg reszelt sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 25 perc alatt.

Blog.hu ajánló