Zöldséges, vörösboros marharagu őszi kedvencekkel, sűrű szafttal
Ami nekünk a pörkölt, az a franciáknak a marharagu. Ezt az ízes őszi változatot se hagyd ki!

Zöldséges, vörösboros marharagu őszi kedvencekkel, sűrű szafttal
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Az eszményi nő ruhatára: imádjuk Monica Bellucci stílusát »

10 évvel öregebbnek néz ki sminkjével a 33 éves Keira Knightley – A Photoshop sem kevés »

A középső Baldwin lány bomba alakot villantott: izmos hasán ámulunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A marhahús a legfinomabb alapanyag, ha ragut tervezel. A bor még jobban kihozza remek ízét. Főzés közben a zöldségek teljesen szétfőnek, így sokkal sűrűbbé válik a szaft. Ősszel és télen érdemes a raguba tököt is rakni. Tálalhatod rizzsel, tésztával vagy nokedlivel. 

Zöldséges marharagu recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 0.5 kg sütőtök
  • 5 dl vörösbor
  • 4 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 ág kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • 1 db paprika
  • 1 bögre borsó
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 db zellerszár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhát mosd meg, és vágd fel körülbelül 2x2 centis kockákra. A zöldségeket is szeld fel kisebb darabokra. Hevíts kevés zsírt, és süsd meg rajta az aprított hagymát. Dobd hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a sütőtök felét, a paradicsomot, a paprikát, a zellert és a fokhagymát.
 

Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával és kakukkfűvel. Önts rá annyi vörösbort, hogy ellepje. Párold puhára körülbelül két óra alatt, időnként rázogasd meg a fazekat. Ha szükséges, önts hozzá még vizet, esetleg húslevest. Amikor már szinte puha a hús, rakd hozzá a maradék sütőtököt és a borsót. Főzd még 10-15 percig, majd szórd meg aprított petrezselyemmel, és a ragut forrón tálald. 

Ezt is szeretjük