Házi zöldséges májgaluskaleves: ha kipróbálod, soha többé nem veszel mirelit levesbetétet
A legegyszerűbb levest is feldobja a tökéletes állagú, ízletes májgaluska.
A jó, zamatos zöldséglevesből mindenki szívesen repetázik. Remekül illik hozzá a házi készítésű májgaluska. A puha, fűszeres levesbetét össze sem hasonlítható az egyenízű, sokszor kemény boltival. Lehetőleg ne májkrémből készítsd, mert közel sem lesz olyan finom.
Zöldséges májgaluskaleves
Hozzávalók 4 személyre
A leveshez
- 3 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa
- 1 szelet zellergumó
- 2 db húsleveskocka
- 1 db vöröshagyma
- só
- bors
- petrezselyem
A májgaluskához
- 30 dkg csirkemáj
- 2 db tojás
- 4 szál petrezselyem
- zsemlemorzsa
- só
- bors
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg, és darabold fel tetszés szerint. Egy fazékban melegíts kevés olajat, majd rakd bele a zöldségeket, és kevergetve párold pár percig. Sózd, borsozd meg ízlés szerint, és öntsd fel egy-másfél liter vízzel. Morzsold bele a leveskockát, és kis lángon főzd fél óráig.
Ezalatt a csirkemájakat tisztítsd meg, egy kés fokával kapargasd meg. Add hozzá a tojást, a sót, a borsot, a petrezselyemzöldet és annyi zsemlemorzsát, hogy még könnyű legyen a massza állaga. Pihentesd 15 percig, majd amikor a zöldségek már puhák, egy kanál segítségével szaggass a levesbe galuskákat, és főzd meg négy-öt perc alatt. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még bele fűszert, és szórd meg petrezselyemmel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció