Húsmentes rakott káposzta csupa zöldséggel: tele van vitaminnal
Édes káposztából is mennyei rakottast készíthetsz. Ez a változat húsmentesen, sok zöldséggel sül együtt.

Ez a zöldséges rakott káposzta a savanyú változatból készült társánál könnyebb, kevésbé télies hangulatú fogás. Hús nélkül is laktató, teljes értékű ebéd. A lisztet nyugodtan helyettesítheted valamilyen gluténmentes változattal: a semleges ízű rizsliszt tökéletes lesz hozzá.
Zöldséges, húsmentes rakott káposzta
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg édes fehér káposzta
- 4 tojás
- 4 evőkanál liszt
- 4 szár újhagyma
- 2 sárgarépa
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál sütőpor
- 0.5 csokor petrezselyem
- 0.5 dl tej
- só
- bors
- tejföl a tálaláshoz
Elkészítés:
A káposztát éles késsel szeleteld fel, és tedd egy tálba. Reszeld hozzá a megpucolt sárgarépát, keverd bele a felaprított hagymát, a karikákra vágott újhagymát a zöld leveleivel együtt és az apróra vágott petrezselymet.
A tojásokat egy másik tálban verd fel enyhén kézi habverővel. Öntsd fel tejjel, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval, majd add hozzá először az olívaolajat, utána a sütőporral elkevert lisztet. Az így kapott tésztát forgasd össze a zöldséges keverékkel.
Egy gázpepist bélelj ki sütőpapírral, és oszd el rajta a masszát. 180 fokon 30-35 perc alatt süsd készre. Adagonként egy-egy kanál tejföllel tálald.
Az ősszel együtt megérkezik a káposztás fogások szezonja: levesbe főzve is igazi vitaminbomba.
(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept