Színes, illatos húsgombócleves sok-sok zöldséggel: aligha bírsz másodikat enni
Ne csak klasszikus húslevest főzz hétvégén, a gombócos, zöldséges verzió is nyerő, és még változatos is.

A húsgombócleves zsenge zöldségekkel igazán ízletes. Nagyon gyorsan elkészül, és külön levesbetétről már nem is kell gondoskodnod. Ha a szárazabb húsokat szereted, készítsd a gombócokat csirkéből vagy pulykából. Sertésből és marhából pedig kicsit zsírosabb lesz.
Zöldséges húsgombócleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg darált hús
- 1 db krumpli
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 bögre zöldbab
- 0.5 fej brokolli
- 1 db tojás
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 db karalábé
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db húsleveskocka
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A zöldségeket pucold meg, mosd meg. A brokkolit szedd rózsákra, a vöröshagymát vágd ketté, a répát, a krumplit, a karalábét, a petrezselyemgyökeret, a zöldbabot szeld fel tetszés szerint. Hevíts kevés olajat egy nagyobb lábosban, és kevergetve süsd egy-két percig a zöldségeket. Öntsd fel két liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és sózd, borsozd ízlés szerint. Közepes lángon kezdd el főzni.
A darált húst keverd össze a tojással, a zúzott fokhagymával, ízlés szerinti sóval, borssal. Formázz belőle kisebb gombócokat, és rakd a forrásban lévő levesbe. Főzd még 15-20 percig, ha a gombóc és a zöldség is puha, vedd le a tűzről. Pihentesd pár percig, majd forrón tálald.
A fehérbableves is nagyon gyors és finom. Rohanós napokra is jól jön.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció