Zöldségekkel sült, szaftos, fűszeres tarja - Vajpuha lesz a hús
Az omlós, sült tarja kényelmesen elkészíthető bő fél óra alatt, mégis mindenki agyondicséri.

zoldseges-tarja
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos és vajpuha lesz a tarja, ha így készíted. Először serpenyőben süsd meg hirtelen, majd told a sütőbe. Rakhatsz mellé a paradicsomon és a gombán kívül bármilyen más zöldséget, a krumpli vagy a répa is jól illik hozzá. Ne felejts hozzá ropogós salátát is tálalni!

Zöldséges-fűszeres tarja

Hozzávalók 4 személyre:

  • 60 dkg tarja
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 20 dkg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • zöldfűszerek
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot mosd meg, a nagyobbakat vágd ketté, a gombát pucold meg, és aprítsd fel. Ha szükséges, a tarját szeleteld fel, és egy kicsit klopfold ki. Keverj össze két evőkanál olajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával, és kend be vele a hússzeleteket. Akár pácolhatod is néhány órán át.

Hevíts fel egy serpenyőben kevés olajat, és süsd rajta a tarját három-három percig. Rakd mellé a paradicsomot, a gombát, a megpucolt, feldarabolt vöröshagymát, locsold meg kevés vízzel, szórd meg zöldfűszerekkel, és told a sütőbe. Süsd össze körülbelül 15-20 perc alatt. Ha a hús belül puha, kívül ropogós, vedd ki a sütőből.

A sült oldalas is kiváló főfogás lehet. Omlósan, ragacsosan minden igényt kielégít.

Megjelent Mentes Anyu Szakácskönyve!

Mentesen táplálkozó családnak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Promóció

Ezt is szeretjük