Tepsiben sült csirkeszárny fokhagymásan, vele sült zöldségekkel: jó ropogós lesz a bőre
A csirkeszárnyat könnyen fejedelmi fogássá teheted. Ha zöldségekkel együtt sütöd meg, akkor azok aromáját is magába szívja a csontos hús.
A viszonylag olcsó csirkeszárnnyal is le tudod nyűgözni a családot. Ha sütőbe rakod, csak 10 perc munkád lesz vele, ráadásul kívül jó ropogósra sül. Érdemes a húst a fűszeres pácban hagyni, akár egész éjszaka is pihentetheted a szárnyakat. A sok zöldség mellett külön köretről nem is kell gondoskodnod.
Zöldséges, fokhagymás csirkeszárny
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 20 dkg gomba
- 2 db paprika
- 1 fej fokhagyma
- 2 db paradicsom
- 0.5 db cukkini
- 0.5 db narancs
- 5 szál metélőhagyma
- 2 szál rozmaring
- 5 cl olívaolaj
- 1 mokkáskanál kömény
- só
- bors
Elkészítés:
A gombát pucold meg, a többi zöldséggel együtt darabold fel, mosd meg, és csepegtesd le. A narancsot vágd karikákra. Ha maradt a csirkeszárnyakon szőr, távolítsd el, öblítsd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Az olívaolajat öntsd egy tálba, és keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, egy gerezd zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Amennyiben lehetőséged van rá, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst.
A zöldségeket és a szárnyakat rendezd egy tepsibe, rakd rá a metélőhagymát, locsold meg a maradék páclével, önts alá még egy deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd a tepsit forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha könnyen belemegy a húsba a hústű, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a szárnyakat.
Ha szereted együtt az édes és csípős ízeket, akkor a BBQ csirkeszárnyat is imádni fogod. A szószt is készítsd el saját magad!
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció