Tepsiben sült csirkeszárny fokhagymásan, vele sült zöldségekkel: jó ropogós lesz a bőre
A csirkeszárnyat könnyen fejedelmi fogássá teheted. Ha zöldségekkel együtt sütöd meg, akkor azok aromáját is magába szívja a csontos hús.

zoldseges-fokhagymas-csirkeszarny
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

A bosszúpornótól a virtuális valóságig: elindult a Gyerekaneten.hu, az NMHH szülőknek szóló információs oldala (x)

Vírusok ellen segíthetnek a gyógynövények (x)

beauty and style

Kisimítja a ráncokat, feltölti a bőrt: a lenmagvas pakolás pótolja az elveszett olajokat »

Ez a magyar divatmárka most nagyon kapós külföldön: a Nanushka kulcsdarabjait így viselik az utcán »

Sampon helyett szódabikarbóna: tisztítja a hajat és fillérekbe kerül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A viszonylag olcsó csirkeszárnnyal is le tudod nyűgözni a családot. Ha sütőbe rakod, csak 10 perc munkád lesz vele, ráadásul kívül jó ropogósra sül. Érdemes a húst a fűszeres pácban hagyni, akár egész éjszaka is pihentetheted a szárnyakat. A sok zöldség mellett külön köretről nem is kell gondoskodnod. 

Zöldséges, fokhagymás csirkeszárny

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkeszárny
  • 20 dkg gomba
  • 2 db paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 0.5 db cukkini
  • 0.5 db narancs
  • 5 szál metélőhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 5 cl olívaolaj
  • 1 mokkáskanál kömény
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombát pucold meg, a többi zöldséggel együtt darabold fel, mosd meg, és csepegtesd le. A narancsot vágd karikákra. Ha maradt a csirkeszárnyakon szőr, távolítsd el, öblítsd le, itasd le róluk papírtörlővel a nedvességet, és sózd be. Az olívaolajat öntsd egy tálba, és keverd össze borssal, köménnyel, rozmaringgal, egy gerezd zúzott fokhagymával, majd dörzsöld be vele a szárnyakat. Amennyiben lehetőséged van rá, tedd a hűtőbe egy-két órára, hogy a fűszerek jól átjárják a húst. 

A zöldségeket és a szárnyakat rendezd egy tepsibe, rakd rá a metélőhagymát, locsold meg a maradék páclével, önts alá még egy deci vizet, és fedd le alufóliával. Tedd a tepsit forró sütőbe, és 180 fokon süsd körülbelül 40 percig. Ha könnyen belemegy a húsba a hústű, vedd le a fóliát, és pirítsd meg a szárnyakat. 
Ha szereted együtt az édes és csípős ízeket, akkor a BBQ csirkeszárnyat is imádni fogod. A szószt is készítsd el saját magad!

Ezt is szeretjük