Zöldséges csirkenyárs fűszeres pácban
Ettől nemcsak finom, omlós is lesz a hús
A zöldséges csirkenyársat sütőben és kerti grillen egyaránt elkészítheted.

Ez is érdekelhet

A tökéletes szőrtelenítő módszer a nyárra - Hetekig sima lesz tőle a bőröd (x)

Ez lesz a legmókásabb gyereknapi program a hétvégén - 14 év alatt ingyenes! (x)

Rengeteget spórolhatsz, ha így vásárolsz júniusban - Ezek a legjobb akciók a hónapban (x)

Milyen konyha illik hozzád? Rengeteget spórolhatsz, ha így alakítod át (x)

Nem kerül milliókba, mégis saját medencéd lesz - 10 érv a földfeletti medence mellett (x)

beauty and style

Zöld teás testápoló habot teszteltünk: ez lett a nyári kedvencünk »

Ezt fogjuk viselni idén a vízparton, és nem a fürdőrucira gondolunk: nőies divattippek nyárra »

Meghan Markle az ő ruhájában ment férjhez: mesés kreációk a Givenchy vezető tervezőjétől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillpartik egyik nagy kedvence az egyszerű, kellemesen fűszeres, zöldséges csirkenyárs. Finom salátával, egy szelet kenyérrel vagy krumplival tökéletes ebéd. A nyársra gombát, kolbászt, padlizsánt, sajtot is húzhatsz, a csirkét baconbe is betekerheted.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 paradicsom
  • 2 lilahagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és szeleteld körülbelül kétszer két centis darabokra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, rakd hozzá az áttört fokhagymát, a mustárt, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd, és az egészet jól keverd össze. Tedd a pácba a húst, és legalább két óráig hagyd benne. Ha van időd, akár egy egész nap vagy éjszaka is pácolhatod.

Ezt követően a csirkemellet és az ugyancsak körülbelül kétcentis darabokra vágott zöldségeket felváltva húzd nyársra, szórd meg sóval, és mehet is a grillre vagy a tepsibe. Ha sütőben sütöd, alulra tegyél egy tepsit, hogy a szaft abba csorogjon bele. Sütés közben többször forgasd meg, hogy a zöldség és a hús egyenletesen puhuljon. Grillen 15-20 perc alatt süsd meg. Sütőben egy kicsit tovább tarthat. Közben érdemes átkenni a húst és a zöldségeket maradék páclével.

Ezt is szeretjük