Zöldséges csirkenyárs fűszeres pácban
Ettől nemcsak finom, omlós is lesz a hús
A zöldséges csirkenyársat sütőben és kerti grillen egyaránt elkészítheted.

Ez is érdekelhet

Európa legnagyobb interaktív vasúti élményparkja (x)

Már ne a barna szószt keressük! - Ismerd meg Németország kulináris különlegességeit! (x)

Szünidei élményhegység - Aktivitás mindenkinek a nyári Magas-Tátrában. (x)

Nyaralj korlátok nélkül! (x)

beauty and style

A modelleknek sem könnyű: néha kifog rajtuk a cipő vagy a ruha »

Egy ruhadarab, amin nem kell sokat gondolkodni: ilyen nőies tud lenni az overall »

Hallottál már a légzésdiétáról? Szerkesztőnk kipróbálta, lehet-e vele fogyni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A grillpartik egyik nagy kedvence az egyszerű, kellemesen fűszeres, zöldséges csirkenyárs. Finom salátával, egy szelet kenyérrel vagy krumplival tökéletes ebéd. A nyársra gombát, kolbászt, padlizsánt, sajtot is húzhatsz, a csirkét baconbe is betekerheted.

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 30 dkg csirkemellfilé
  • 1 kisebb kaliforniai paprika
  • 1 kisebb cukkini
  • 2 paradicsom
  • 2 lilahagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és szeleteld körülbelül kétszer két centis darabokra. Öntsd egy tálba az olívaolajat, rakd hozzá az áttört fokhagymát, a mustárt, valamint ízlésed szerint sózd, borsozd, és az egészet jól keverd össze. Tedd a pácba a húst, és legalább két óráig hagyd benne. Ha van időd, akár egy egész nap vagy éjszaka is pácolhatod.

Ezt követően a csirkemellet és az ugyancsak körülbelül kétcentis darabokra vágott zöldségeket felváltva húzd nyársra, szórd meg sóval, és mehet is a grillre vagy a tepsibe. Ha sütőben sütöd, alulra tegyél egy tepsit, hogy a szaft abba csorogjon bele. Sütés közben többször forgasd meg, hogy a zöldség és a hús egyenletesen puhuljon. Grillen 15-20 perc alatt süsd meg. Sütőben egy kicsit tovább tarthat. Közben érdemes átkenni a húst és a zöldségeket maradék páclével.

Ezt is szeretjük